Поліцейським властива професійна недбалість

Поліцейським властива професійна недбалість
  • Черни́чки — село в Україні, у Вінницькій області, Козятинському районі. Населення становить всього 145 осіб.
  • Засноване в 1750 році. В наші дні відмічено скорботною ходою або трагедією громади, родини, що має початок але не має завершення.
  • Колона, що розтягнулась на сотні метрів 26 серпня, складалась з людей молодого віку.
  • Несли гроб, в силуеті покійного без сумніву вгадувався молодий вік...

Не типова аварія

Все почалось прозаїчно, а завершилось трагічно.10 липня 2018 року в сусідньому селі Бродецьке, не впоравшись з керуванням автомобілем, було здійснено зіткнення, в ході якого власник машини став жертвою злочину, який з часом спричинив його смерть. Аварія була не типова тим, що власник автівки не був за кермом.

У чому бездіяльність поліції

Під час брифінгу в поліції 28 серпня за участю керівника досудового слідства Дмитра Микитюка та його підлеглих, журналіста “RIA-Козятин” та родичів покійного відбувся конструктивний обмін думками про хід проведення досудового слідства. Родичі покійного зі старту звинуватили поліцію в бездіяльності. Поліцейські надали аргументи: що по справі визначений підозрюваний в злочині, що закріплено процесуально, що призначені певні експертизи. За їх ствердженнями, затримка є лише в судово-медичній експертизі, яку вони сподіваються завершити протягом місяця. По їх прогнозам, у вересні справу буде процесуально передано в суд.

Відео дня

В свою чергу, родичі покійного наполягли визнати їх потерпілими по справі. Заявили ряд дуже важливих клопотань, що мають значно доповнити досудове слідства. (Деталі не розголошуємо, щоб не нашкодити слідству).

Як факт, ряд доказів поліцією не закріплено процесуально, а по факту втрачено і відновити неможливо. Але їх можна зафіксувати в якості, так званих непрямих доказів, якщо їх прийме до розгляду суд. Є й інші аргументи не на користь поліції, які потерпілі намагатимуться закріпити в справі за допомогою адвоката.

Причини промахів

Як не підходь до цієї справи, поліція, однозначно, пробуксовує і такі промахи по справі є суттєвими і недопустимими. Ми їх опублікуємо після вироку суду по справі, якщо такий відбудеться. Слідчі поліції, на жаль, з реформами втратили спадковість набутого досвіду їх попередниками-колегами. Майже всі із них мають молодий вік, а значить — не мають життєвого поліцейського досвіду. От ліплять помилки, що трагічно відображаються на долях людей. Завантеженість шаленою кількістю справ. Неорганізованість канцелярського забезпечення (що було притаманно міліції) є основою корупції. Відсутність транспортних можливостей. Невідшкодування затрат виглядає приблизно так: при окладі 7-8 тисяч гривень слідчий поліції до 40 відсотків заробітньої платні тратить на вимушені витрати по роботі. Є дивним, як живуть молодий батько з дружиною та грудними дітьми, а якщо, дай Боже, декількома. Адже вони виживають. По-простому, існують, як соціальна одиниця, самостійна родина.

Добре, коли батьки годують, а, якщо немає таких, то вихід один — “нахиляти” всіх без винятку по справі. Кого на бензин, кого на бумагу і все таке, щоб утримати і жити родині. ЕКС-поліцейські офіцери, що звільнились з поліції Козятина, добре прижились в Чехії. Значно чесніше, якісніше утримують родини, не балансуючи на межі Закону, бути звільненими, або, ще гірше, сісти в тюрму.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up