Порошенко і Епіфаній внесли Томос в Софійський собор

Порошенко і Епіфаній внесли Томос в Софійський собор
  • Порошенко і Епіфаній вперше показали українцям Томос

Документ вони несли разом

Предстоятель Православної Церкви митрополит Епіфаній разом з президентом України Петром Порошенком внесли томос в Софійський собор у Києві.

Документ вони несли разом.

Потім був розгорнутий сувій і закріплений у Софійському соборі

Відео дня

У Софії Київській урочисто стартувала Різдвяна літургія, яку проводить митрополит Епіфаній. У храмі знаходиться Петро Порошенко зі своєю сім'єю, голова Верховної Ради Андрій Парубій, члени уряду, народні депутати.

Після закінчення літургії томос перенесуть для загального огляду в Трапезний храм Софії Київської ("Мала Софія").

У головному храмі Константинопольської церкви (Стамбул), соборі Святого Георгія, відбулася церемонія вручення Україні Томосу про автокефалію.

Під час довгої і томливої церемонії російським журналістам вдалося зробити відео, як поруч з президентом Петром Порошенком зомлів священнослужитель.

В цей час сам глава держави виглядав втомленим і байдужим на церемонії. Він переглядав щось в планшеті, поглядав у смартфон, смикав чотки, жадібно пив воду з пляшки, а іноді навіть занурювався в сон на кілька хвилин.

Глава Російської православной церкви Кирило Гундяєв написав лист з погрозами патріарху Варфоломію, що українське духовенство розцінило як слабкість.

Таку думку висловив почесний патріарх Православної Церкви в Україні Філарет в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up