Повна недовіра владі у Козятині: “Банду геть! Ганьба!” (2 серія)

Повна недовіра владі у Козятині: “Банду геть! Ганьба!” (2 серія)

Більше півтисячі людей вийшли на Центральну площу міста, щоб змусити очільників міста та району не закривати Центральну районну лікарню

Місто втратило відділкову лікарню. Хоча чиновники з усіх трибун запевняли та “били себе в груди”, що все “під контролем”! Люди вірили і чекали… Але скоротили багатьох.

А віднедавна справа почала виглядати так, що місто та район (66 000 населення в цілому) залишиться взагалі без лікарні. А лікуватися їздити аж у Калинівку.

Як результат — терпіння у людей “луснуло”! Більше півтисячі козятинців зібралися 17 січня спочатку біля пам’ятника Михайлу Грушевському. А потім організовано вирушили до міської та районної ради. По дорозі приєднувались все більше і більше небайдужих. Люди “плавом пливли” по дорозі. Коли перші дійшли вже до Центральної площі, то “хвіст” ще був біля “М’ясної точки”.

Відео дня

Спочатку протестуючі зупинилися біля стін міськради. Усі скандували: ”Банду геть! Ганьба!” Обуренню людей не було меж! Проте у мерівських чиновників не вистачило духу на відверту розмову — ніхто не вийшов!

Така сама картина і з районним керівництвом  — всі “тихенько сиділи” в теплих кабінетах…

Отож, люди вирушили на площу. І тут лікарів наважилися “задобрити” звісткою про те, що зарплата уже буде виплачена. Про це повідомив заступник міського голови, начальник управління праці та соцзахисту населення Віталій Вечеря. У юрбі почалися вигуки: “Кинемо кістку — може заспокояться?!” Усі почали дружно сканувати “Банду геть!” Отож пан Вечеря знітився — йому стало зрозумілим, що тут не дозволять більше обдурювати себе.

Вийшла до зібрання і радниця мера Якимова. Вона запевняла всіх присутніх у тому, що влада на боці людей і, нібито, робить усе можливе, щоб лікарню не перенесли у Калинівку. Дуже дивні аргументи. Адже вже так “доробилися”, що у місті не залишилося нічого: ні податкової, ні міліції… А тепер дійшла черга вже і до лікарні!

Представник голови райради говорив про те, що написали звернення до губернатора Коровія, про те, щоб лікарню залишили в місті (вже ввечері на сайті райради розмістили  розпорядження:

Представники влади більше години запевняли людей в тому, що нібито вже все можливе зроблено і лікарня все-таки залишиться і буде обслуговувати козятинців. Але люди їм не вірили на слово.

Народний ультиматум був наступним: якщо у четвер, 19 січня, влада не підтвердить свої слова відповідною документацією, козятинці перекриють рух залізниці та автотранспорту.

 

Від редакції: Стало відомо, що Вінницька обласна державна адміністрація підтвердила: “на Козятинщині буде лікарня інтенсивного лікування”. Рішучі дії медперсоналу відстояли інтереси громади. Влада міста і району показала свою безпринципність і непрофесійність. То чи варта вона залишатись далі?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонімович Анонім

    В Вечеря мафік олкуша- де обіцяна зарплата працівникам медицини??? І тут брешите???
  • Анонімович Анонім

    А як довіряти цій районній банді ? Оркуша з Слободянюком самі прокралися та ще  й з поліцією розкрадали землі за що ітрусили недавно  добре що юрчишин вмішався то ткачука перевели на переферію.Ті хто мав боротися з злодіями самі прокрались Бандити на державних посадах,Банду геть!!!
  • Анонімович Анонім

    Серг Панаскевичу

    Невежи судят точно так;

    В чем толку не поймут,то все у них пустяк
  • Сергій Панаскевич

    Я вже бачу, як чинуші з департаменту ох.здор. ОДА та мінздраву бігли до того ж Оркуші, Слободянюка та громад району, аби "узгодити" знищення лікарні. Не туди, шановні ви пішли мітингувати. Не там приймають рішення без вашого відома....Але молодці.... пар випустили, партії та хромадські активісти попіарилися.... РЕСПЕКТ)))

    Анонім reply Сергій Панаскевич

    панаскевич не захищай оркушу і слободянюка. Добре вони знали що закривають лікарні. Але крадуть капіталь з бюджету  двом холуям  вистачить на приватні лікарні. А народ нехай мучиться. Не треба тут  вибілювати корупціонерів. Черговий жополиз злочинної  влади

    Сергій Панаскевич reply Анонім

    Проблема пересічного населення в тому, що у своїй більшості ніхто не хоче (а може і не здатен) розуміти першопричини та коріння проблеми, а отже і шляхи їх вирішення.  Проблеми у "призначенні винних" зараз теж немає)))), "дякувати", політичне життя у нас бурлить, як дріжді у солодкому соку. Звичайно ж, кричати "Ганьба" легко та весело - синдром натовпу ще ніхто не відміняв. Хамство та підробна (комсомольська) "хромадська позиція" це ганебний наслідок совка та "революційних матросиків". У нас звикли, що має бути "пан" у руках якого сконцентровано всю владу та повноваження (принаймні у конкретній територіальній одиниці). Тоді все "просто та прозоро", є куди поскаржитися та на кого "наїхати". Зараз все складніше і запутаніше...НАЖАЛЬ. Погано це, чи ні - покаже час. Я впевнений, що особисто ви ( на момент ознайомлення з моїм коментарем) не зможете пояснити різницю між виконавчими, самоврядними та законодавчини гілками влади, їх повноваження, сфери впливу  та обов'язки... Вам глибоко нас№;%"ть на це. Головне десь крикнути "ГАНЬБА", самореалізуватися. Так, ганьба є, але частенько її не шукають там де треба. Але це особиста проблема та відповідальність  кожного окремо((((. Особисто порекомедую - глянте в дзеркало, та дайте, принаймні собі чесну відповідь - а ким ви є насправді?...

    Анонім reply Сергій Панаскевич

    Забагато словесного поносу. С.Панаскевич  знає владу з книжок, живе у своєму світі пустих слів. Видно зразу що на  прислузі  у начальства , рифмоплет, бумажками займається. Дурилка картонна не розповідай тут про різницю між владами, всі знають без хабара нікуди.  Спробуй   отримай папір у репало без бабок, почитай їй  Конституцію. Відразу викличуть псіхушку.  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up