Праця волонтерів у тилу, все рівно що на війні, хоча до передової тисячу кілометрів

Праця волонтерів у тилу, все рівно що на війні, хоча до передової тисячу кілометрів

Коли людям добре, до нас не звертаються

 

 

П’ятий рік при газеті “RIA-Козятин” діє волонтерський центр. Офіційно почали ми свою роботу з 30 травня 2014 року, з метою покращення боєздатності ЗСУ.

Дивна ситуація: з багатьох поглядів одні п’ють ранішню каву, інші гинуть під обстрілами і наживають розлад психіки і здоров’я в окопах. Війна в тилу напорюється на байдужість. Особливо влади. Тому наша праця в тилу в основному це війна з байдужістю, популізмом і чванством, показухою.

Що таке волонтерство? У більшості людей уява така: тобі хтось щось передає “на шару”, а ти так само маєш передати третій стороні. Це така уява більшості людей, що не відповідає дійсності. У волонтерської діяльності волонтерського Центру часопису “RIA-Козятин” неймовірна кількість персонально відвертих звернень людей соціально-незахищених верств населення: військовослужбовців, ветеранів війни, пенсіонерів, тих, що має значні хвороби і не має можливості пролікуватися за відсутністю коштів. До нас йдуть і просять сто, 200, тисячу гривень і більше, щоб вийти із скрутної ситуації, в якій опинилися. Це і розборки з поліцієї, прокуратурою, СБУ, адлміністрацією міста, району, села, з різними соціальними службами, яким вміняється в обов’язок саме займатися проблемами людей. Але зі скаргами приходять щодня більше мешканців міста і району. Складається враження, що весь адмінресурс проти людей!

Відео дня

До нас звернулася жінка по телефону з проханням: спасайте, живу в рабстві, все забирають, позбавляють можливості соціально себе забезпечити, тільки на вас вся надія. Ми не могли проігнорувати таке звернення, зустрілися з людиною. В ході недовготривалого спілкування вияснилося, що у пані є розлад в психиці і вона дійсно потребує допомоги. Не поліції, а медичного характеру. Тому жінка була передана медперсоналу, з чим  остання доброзичливо погодилась. Щоб не створювати ажіотаж в районі, не змушувати її рідних хвилюватися а поліцію нагружати марнотратною справою ми про це останніх проінформували.

Ось такі будні волонтерського центру, така проза життя волонтерів “RIA-Козятин”. На діяльність пішло 4 години робочого часу, витрати на автотранспорт та 255 гривень на пальне.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up