Притулок надають ті, хто не стоїть осторонь чужої біди

Притулок надають ті, хто не стоїть осторонь чужої біди

Серед ночі мешканку нашого міста Валентину Бенецьку розбудив тефонний дзвінок. Її знайома запитала, чи може та прихистити жінку з маленьким дитям з Павлівки.

Валентина погодилась, вона ніколи не може пройти осторонь чужої біди. Та замість однієї молодої мами в помешкання милосердної жінки зайшло п’ять сімей у кількості 21 особи - від маленьких діток до людей похилого віку. А куди дітися людям, коли над їхніми домівками літають боєкомплекти від “градів”?

Тільки поцікавилась пані Валентина, як так сталось, що мала бути одна, а приїхало п’ять сімей. Вимушені переселенці пояснили, що коли розриваються поруч снаряди, стає страшно за дітей і хочеться їх забрати з зони лиха якнайшвидше. А вже потім по дорозі до Козятина стали шукати знайомих.

— Ось так до вашого міста нас зібралося п’ять сімей, — розповідає одна з жінок. — Ми не думали надовго поселятися в цієї чуйної жінки. Хотілося вірити, що влада розмістить нас у найкоротший термін.

Відео дня

Коли газету “RIA-Козятин” попросили допомогти з сюжетом для одного з українських телеканалів, ми направили журналістів до пані Валентини. “Надзвичайні новини” приїхали за вказаною адресою. Не запитували евакуйованих, як вони, чи не заважають господині і чи потрібна якась допомога дітям, адже там їх більше десяти.

— Зайшли ТСНщики на кухню і єдине, що запитали, чим годує нас жінка, яка дала затишок, — каже один з чоловіків-переселенців.

 

Від редакції: На сьогодні по Козятину чимало таких, як пані Валентина. У наших козятинчан чуйне серце.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up