Про сміттєві проблеми Козятина

Про сміттєві проблеми Козятина
Ця автівка забирає сміття. Але має недолік — частину губить по дорозі

Неприємності. Сміттєвоз, на якому мають вивозити відходи, схоже, зламався. Техніка виїжджає забирати сміття, але дорогою губить частину з нього. Жителі виходять і прибирають за машиною. До того ж, проблеми зі сміттям були й у центральному парку

 

Майже кожен день чудо-техніка, яку придбала міська рада, вивозить сміття з нашого міста. Люди, які живуть у багатоквартирних будинках, задоволені, що тепер не потрібно на якусь пору дня виходити з відром сміття, чекати, поки не приїде автівка й поставлять сміттевий бак, щоб можна було викинути сміття.

Задоволення жителів великих будинків не поділяють мешканці приватного сектора. Як тільки сміття рухається трапом углиб кузова автівки — на землю падає різний непотріб із контейнера машини.

Відео дня

Виходять збирати сміття

Так було минулої середи на вулиці Данила Нечая. Після того, як сміттєвоз від’їхав з місця, де пересували сміття, на дорозі з’явилася гнила картопля, дрібне скло, продукти гниття, будматеріали.

Коли мешканець будинку, який знаходиться неподалік, наздогнав сміттєвоз і запропонував представникам комунального підприємства «Чисте місто» повернутися та забрати розгублене їхньою автівкою сміття, вони пообіцяли, що заберуть, коли об’їдуть наступною вулицею.

Сміття на дорозі пролежало дві години. Переконавшись, що покинутий «трофей» комунальники не заберуть, господиня іншого помешкання взяла віник, шуфельку та зібрала розгублене сміття.

Як каже сама жінка:

— Комунальники забрали в мене невеликий пакет домашнього непотребу, який я могла без великих зусиль спалити в плиті. Вони залишили мені вдвічі більше, те, що не горить, дурного аромату, та ще й гидке на вид. Сплачую я за вивіз сміття тільки заради того, що так повинно бути. Сміття є сміття й місце йому на сміттєзвалищі. Чому я хочу наше місто бачити чистим, а ті, кому належить робити чисте місто за статусом, працюють погано.

 

Що кажуть у «Чистому місті»

Такий факт, що трапився на вулиці Данила Нечая далеко не поодинокий. Прокоментувати ситуацію з розкиданими відходами ми попросили керівника «Чисте місто». Директор підприємства Олександр Квасневський сказав, що сміттєвоз застарів.

- Автівка, якою забирали сміття на вулиці Данила Нечая, зістарілась, - говорить Квасневський - Але водії, які працюють на цій автівці, знають вади механізму. Відтак зобов’язані розсипане сміття підібрати.

Олександр підсумував, що Козятин має бути чистим містом.

А з водієм, з яким стався цей інцидент, буде проведена роз’яснювальна робота..

Як сказали мешканці вулиці, вони проти того, щоб за роботу когось карали. Краще механізм відремонтувати.

Неприбране сміття в центральному парку. Зараз ситуація трохи покращилася

 

Проблеми в парку

Козятинчани активно в соцмережах викладають фото куп сміття біля дитячих майданчиків у центральному парку. На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулася козятинчанка Тетяна Біла. Жінка з бурхливими емоціями розкритикувала сміттєвий пейзаж у парку. Каже: «Повний безлад. Чому комунальні служби не прибирають?»

«Чимало жителів (від малого до старшого) полюбляють відпочивати в скверику ім. Пушкіна, адже дерева є легенями міста й дають змогу дихати чистим повітрям. Та, мабуть, у декого з молодого покоління є проблеми з вестибулярним апаратом, адже, як зрозуміти присутність у їх організмі підвищеної дози «Воздуха». Але, як кажуть поляки, «Co za bardzo — to nie zdrowo». Як бачимо на світлинах сьогодні зранку, їхнє «bardzo» вийшло «nie zdrowo». Їх свинська поведінка не радує око містян «ранковим пейзажем» дитячого майданчика», — пишуть на facebook-сторінці «Козятинські новини».

У коментарях до посту козятинчани обурюються не тільки роботою прибиральників, але й тим, що самі мешканці дозволяють собі смітити.

Наступного дня, 14 червня, ситуація не змінилася. Але через кілька днів після цього сміття таки стало менше.

 

Що кажуть комунальники

Прокоментувати ситуацію у парку ми попросили заступника міського голови, начальника управління житлово-комунального господарства Євгенія Малащука
— Як ви бачили, в суботу, неділю і понеділок комунальники працювали. У принципі, все прибрали і ніяких проблем зараз немає. Сміття назбиралося за два-три дні і ви прекрасно бачили, що там відпочивали компанії, були і пляшки викинуті тощо. Не зважаючи на офіційну заборону коментарів, все ж таки хочу звернутись до людей з єдиним месенджером — доносьте сміття до урн, вони розташовані по всьому місту! Навіть, якщо маленька урна переповнена, підійти за двадцять метрів до баку і викинути.

За словами Євгенія Малащука, у Козятині наразі відбувається реорганізація підприємства. Працює десять двірників. А зараз такий період, що в парках багато відпочивальників і сміття назбирюється. Тому комунальники фізично не можуть прибрати за кожним козятинчанином (населення в місті — 24 тисячі).

Дмитро Артемчук, Зоряна Богуславська

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up