Про вирубку лісу та історію Козятина: ТОП новин для козятинчан за вихідні

Про вирубку лісу та історію Козятина:  ТОП новин для козятинчан за вихідні
  • Ми зібрали найважливіші матеріали за суботу 4 та неділю 5 вересня  аби нагадати вам популярні та важливі матеріали на сайті kazatin.com
  • До вашої уваги пропонуємо ТОП новин
     

Пиляють дерева тому, що палити дровами дешевше, ніж газом

На гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулися любителі природи Бродецького та Збаража. Вони розповіли, що у Бродецькому лісі місцевий лісник вирізає березняк, а у  Збаражі ріжуть всі дерева підряд. Щоб прояснити ситуацію ми звернулися до директора Козятинського Райагролісу Андрія Семенюка. «Давайте поїдемо на місце, що побачите – те й напишете». – сказав він. Директор агролісового господарства розповів про черговість дій при вибірці уражених хворобою дерев.
 

Вулиця Пилипа Орлика понад 100 років тому

Одна з центральних вулиць, Пилипа Орлика, до революції носила назву Велика, у радянські часи — Воровського. У мережі є дві світлини цієї вулиці дореволюційного періоду. Ми спробували визначити, де зробили ці фото і що на тому місці сьогодні. А також зібрали низку цікавих фактів про те, як змінювалася вулиця впродовж років

У Вінницькій області з’явиться 4 центри професійної освіти. Один з них — в Козятині

Відео дня

Вже у наступному році на 62 заклади професійної освіти чекає реформування. Планується створити нові навчально-практичні центри або оновити ті, які вже є. На це вже виділили 150 млн. гривень.

Ці кошти отримають наступні заклади:

  • «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту»,
  • «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти»,
  • «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг»,
  • Вище художнє професійно-технічне училище №5 м.Вінниці. училище
     

Наш край у поштових листівках і світлинах: Вінницький музей розповів про історію Козятина

Вінницький обласний краєзнавчий музей опублікував на своїй сторінці у ФБ історію міста Козятин, Перша згадка про цей населений пункт датується 1731 роком. До певного моменту цей маленький населений пункт, який спершу був селом, не привертав до себе значної уваги, там жило доволі мало людей. Проте все змінилося після спорудження Києво-Балтської залізниці. Тоді поруч із селом звели однойменну станцію.  Вже незабаром ця станція стала однією із найрозвинутіших у Російській імперії.

Згодом селище навколо станції надали статус містечка. Відтоді парелельно існувало село та містечко Козятин, поки їх не об’єднали наприкінці минулого століття. Таким чином саме розміщення біля вузлової залізничної станції дало потужний поштовх розвитку Козятина. Чимало місцевих жителів працювало у залізничному депо, пізніше тут відкрили залізничне народне училище.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up