Проблему з якістю води нарешті почнуть вирішувати?

Проблему з якістю води нарешті почнуть вирішувати?
  • У офісі Президента України розглянули звернення депутата Козятинської міськради Сергія Матвіюка стосовно виділення коштів на будівництво нової системи водопостачання.
  • Про це чиновник повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У минулому номері газети «RIA» ми писали про вічну для нашого міста проблему — неякісну питну воду. За коментарем звернулися до Київського територіального управління, яке відповідає за водопостачання у Козятині.

Нам відповіли, що вода у місцях розташування водозабірних споруд за якістю відповідає чинним стандартам. Були відібрані проби і проведені необхідні аналізи, які це підтвердили. Проте середній вік водогінних мереж становить 55–65 років. Крім того, у літній період якість води погіршується ще більше, тому що через надмірну спеку рівень води у водосховищах знижується.

І це дійсно так. Найбільша біда, коли воду вимикають на кілька годин. Коли вона з’являється, то спершу тече чорна. Козятинчани неодноразово викладали у соціальні мережі відео та фото, на яких видно, що з кранів тече рідина коричневого кольору. А навесні вода часто має неприємний запах.

Відео дня

Наприкінці червня депутат Козятинської міської ради подав звернення Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману з проханням включити суму проекту козятинського водогону в бюджет України на 2020 рік.

«На сьогоднішній день назріло питання вкрай міняти всю систему водопостачання, адже відремонтувати старий водогін неможливо, через його зношеність, а також тому, що він є на балансі «Укрзалізниці», — йшлося у зверненні.

Як відомо з тексту звернення, було прийнято рішення побудувати новий водогін від села Селище, що належить до Білопільської сільської ради. Зазначено, що місто має у власності державні акти на землю, де знаходяться свердловини.

Порахували і кошторис. Сума всього водогону становить 300 мільйонів гривень. Сюди входить будівництво і водогону, і нової мережі водопостачання. Вартість проекту — 502300 гривень. Частину у розмірі 150690 гривень сплачено.

«В проект входить водопідйом та станція водоочистки. Документація знаходиться в ВАТ «Вінницяводопроект». Підсумовуючи, я як член бюджетної комісії, знаючи бюджет міста, стверджую, що ми не можемо витратити таку суму з міського бюджету через захищені статті витрат, — йдеться у зверненні.

У понеділок депутату міської ради прийшла відповідь з Офісу Президента. Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

«Лед тронулся! Шановні козятинці! Офіс Президента України розглянув моє звернення стосовно виділення коштів для будівництва нової системи водопостачання», — написав Сергій Матвіюк у своєму дописі.

«Ваш лист скеровано до Кабінету Міністрів України і Вінницької обласної державної адміністрації з пропозицією розглянути порушене у зверненні питання та поінформувати про результати», — йдеться у документі.

Проте чіткої відповіді на те, чи включать суму проекту водогону до державного бюджету, чи ні, у документі немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Майор

    Набагато дешевше буде просто замінити водогін від медведівки до кощятина і трохи прочистити земснарядом дно мелведівського водосховища і кидати товстолоба,щоб вода чистіша була . І не треба захмарних сум
  • олег емнов

    очередной пиар вдепутаты не прокатило метим у меры ждем что напишет еще один кандидат ирина колесник а сначала  ребята чтоб этим заниматься надо изучать матчасть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up