Пропозиція на 8 000 зарплати. Шукають 150 бажаючих служити в дорожній поліції

Пропозиція на 8 000 зарплати. Шукають 150 бажаючих служити в дорожній поліції
  • 11 липня почали прийом анкет в патрульну поліцію.
  • Шукають 150 людей для роботи на трасах і в місті.
  • Головний поліцейський області сказав: «Ми очікуємо людей, які готові віддати частину свого життя службі».
  • А начальник «копів» Вінниці додав, що основна вимога до кандидатів - готовність часто їздити у відрядження.
  • Яка це буде робота та який конкурс доведеться пройти, аби здобути місце на 8 тисяч зарплати?

 

Із 150-ти людей, які мають набрати для роботи в поліцію, більшість буде працювати у новій, дорожній поліції. Цей підрозділ патрулюватиме траси міжнародного значення. Стежити за дотриманням правил дорожнього руху, ловити порушників та реагувати на ДТП на 180 кілометрах дороги від Могилів-Подільського до Вінниці і далі – до кордону із Хмельницькою областю.

– Ми не говоримо про те, що це буде ДАІ. Це абсолютно новий підхід до роботи, – говорить начальник обласного управління Нацполіції Юрій Педос. – Абсолютно нова дорожня поліція для безпеки дорожнього руху, виявлення порушників і цілодобового патрулювання напрямків, визначених управлінням превентивної діяльності. Місце дислокації нарядів дорожньої поліції буде погоджуватися з нами. 

Юрій Педос пояснив, чим відрізняються раніше створені у районах області групи реагування від дорожньої поліції. Перші реагують на виклики по «102» по всій території. А дорожні поліцейські працюватимуть виключно на дорогах. Вони слідкуватимуть за порядком на двох магістралях, які проходять Вінниччиною, М12 та М21.  

Відео дня

На яких авто патрулюватимуть трасу дорожні «копи»? На «Тойотах Пріус», «Хюндай Сонатах» і «Міцубісі Аутлендерах», що стоять, як сказав начальник управління патрульної поліції Вінниці Редван Усеінов, у них на балансі. 

Він також розповів, що два наряди дорожніх поліцейських вже місяць працюють на відрізку траси від села Махнівка до Літинського посту:

– Але два автопатруля – це дуже мало. Вони не встигають реагувати на всі види порушень правил дорожнього руху.

Із набраних за конкурсом людей планують сформувати ще кілька нарядів, що працюватимуть позмінно. Усього буде водночас вести патрулювання трас 8 автопатрулів. 

Анкети бажаючих взяти участь у конкурсі почали приймати сьогодні, 11 липня. Звершиться прийом документів 30 липня. Далі на кандидатів чекає конкурсний відбір у п’ять етапів, який завершиться співбесідою із комісією. У комісії працюватимуть п’ятеро людей – по двоє представників від громадськості та поліції і один представник внутрішньої безпеки.

– Ми будемо приймати анкети всіх бажаючих служити в лавах Національної поліції, – сказав Редван Усеінов. – Буде в нас 150 вакантних місць – до дорожньої поліції, до лав патрульної поліції, яка обслуговує місто Вінницю, і до лав нового підрозділу реагування патрульної поліції. Створимо підрозділ реагування на допомогу патрульним поліцейським. Коли скоюється тяжкий кримінальний злочин, вони будуть реагувати. 

Вимоги до кандидатів стандартні для поліції: громадянство України, повна середня або вища освіта, вік від 20 до 35 років і фізична підготовка. Зарплату обіцяють від 8 тисяч гривень за готовність працювати по 12 годин на добу, інколи без вихідних та часто їздити у відрядження. – Ми очікуємо людей, які готові віддати частину свого життя службі в поліції, – сказав Юрій Пелос. – Не мало важливий критерій – готовність служити в будь-якому місті України в інтересах служби, тому що у нас дуже багато відряджень, – додав Редван Усеінов. 

Наталія ГОНЧАРУК
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up