Путінський "особый статус" сховали в законопроекті "про реінтеграцію"

Путінський "особый статус" сховали в законопроекті "про реінтеграцію"

У проекті закону «про реінтеграцію» приховано «особливий статус» окупованих територій Донбасу. Про це лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко розповів в ефірі на телеканалі «NewsOne».

«Я знайшов документ з боку партнерів англійською мовою і прочитав його. Моя коротка відповідь: якби «Громадянська позиція» була в парламенті, ми б за цей проект не голосували. Там знову з’явився «особый статус Донбасса». Якщо почитати тіло закону, там цього немає. Так само, як і в змінах до Конституції. Але в перехідних і прикінцевих положеннях з’являється така річ. Той закон про «особый статус», який Порошенко проломив у вересні 2014 року. Його явно було прийнято з порушеннями. Потім в березні 2015 року його доповнили статтею 1, в якій написали умови, коли він буде введений в дію. Тому що цей «особливий статус» дає право двом «республікам» укладати міжнародні договори, утворити свою поліцію, свій суд, свою прокуратуру. Тому в березні 2015 року внесли зміни і написали, що все те, що хотів Путін з Сурковим, буде введено тільки після виведення російських військ, російської техніки і встановлення стійкого перемир’я. І от в цьому проекті, про який ми з вами говоримо, написано: статтю 1 вилучити і замість неї написати, що той закон про «особый статус» вступає в дію одразу після прийняття закону про реінтеграцію терміном на 1 рік. Що це означає? За один рік ці всі козачки понапідписують міжнародні угоди з урядами всіх держав, яких тільки хочуть. Вони за цей рік наутворюють собі поліцію, прокуратуру, суди і т. д. При тому, що вимоги вивести російські війська, російських офіцерів немає», - пояснив Гриценко.

Таким чином, лідер «Громадянської позиції» закликав депутатів не підтримувати законопроект про реінтеграцію Донбасу.

«Якщо Порошенко до внесення не вилучить той «особый статус», я закликаю депутатів категорично не голосувати за цей закон. Тому що це неукраїнське рішення, це несправедливе рішення, це просто фіксація путінської вимоги», - сказав Гриценко.  

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up