П'ять лайфхаків, які допоможуть пережити холодну зиму

П'ять лайфхаків, які допоможуть  пережити холодну зиму
  • Через широкомасштабне вторгнення РФ в Україну майбутня зима буде дуже складною, попереджає українська влада. На території нашої країни пошкоджені котельні та теплоелектростанції.
  • Найефективніший спосіб — утеплити житло всередині та зовні. Для цього варто відремонтувати дах, утеплити стіни та вікна, підготувати підлогу.

Зібрали 5 лайфхаків, які допоможуть Вам пережити холодну зиму 

Ремонт вікон та дверей

Найбільше холодного повітря потрапляє до будинку через вікна та двері, тож варто почати з них. Найпростіший, але найдорожчий спосіб — замінити старі вікна та двері на нові. Якщо такої можливості немає — варто їх утеплити. Скло можна утеплити герметиком, а в рами поставити ущільнювач. Скотч на вікнах можна замінити на монтажну піну або спеціальний гель, також можна приклеїти спеціальну плівку для вікон . Щоб утеплити двері, можна використовувати практично всі перелічені вище поради.

Батареї

Якщо є фінансова можливість, варто замінити старі чавунні батареї на більш ефективні металеві або сталеві. Але якщо в тебе немає таких фінансів, не переймайся, є ще кілька бюджетних лайфхаків, як обігріти кімнату без істотних витрат. По-перше, не закривай батарею шторами, у такому разі ти обігріватимеш вікно, а не кімнату. По-друге, за батарею варто помістити тепловідбивний екран. Це може бути пенафол або алюмінієва фольга.

Відео дня

Застели килими

Влітку для охолодження кімнати радять прибрати килими, а взимку, навпаки, варто постелити їх, щоб зберегти тепло. Ти відчуєш, що твої ноги менше мерзнуть, оскільки килим добре утримує тепло.

Теплий одяг

Якщо правильно одягатись, то замерзнути не можна. Багато людей слідує цій аксіомі, тому щоб не мерзнути, варто купити якісні теплі речі: флісову піжаму (від 700 грн), термобілизну (від 900 грн), махрові шкарпетки (від 100 грн), штани трекінгові (від 2000 грн), зимову ковдру (від 1000 грн.).

Обігрівачі

Особливо холодні дні зігрітися тобі допоможуть обігрівачі. Сьогодні їх вибір досить великий — від тепловентиляторів за 500 грн до електроконвекторів (від 2 000 грн), масляних радіаторів та UFO-обігрівачів (від 3 000 грн). До речі, також можна встановити кондиціонер, але це коштуватиме 8 000 грн.

Читайте також:

Мороз та ожеледиця: в обласному центрі з гідрометеорології повідомили про ускладнення погодних умов

Щоб було тепло та комфортно: як правильно обрати теплий одяг на зиму

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up