П’ять одиниць техніки КП «Чисте місто» на снігопад в Козятині малувато

П’ять одиниць техніки КП «Чисте місто» на снігопад в Козятині малувато

Не можна сказати, що Козятин негода накрила зненацька. Синоптики попереджали, а комунальні служби готувалися. КП «Чисте місто» вивело снігоприбиральну техніку о 2 ночі 8-го числа. О 6-й ранку підключилися до очистки тротуарів двірники. Коллапсу на дорогах не сталося та потерпали від негоди пішоходи і водії таксі.

Першим, кого ми зустріли був водій Федір. Він нас помітив на дорозі і хотів підвезти в центр. Ми подякували козятинчанину і пояснили, що в даному разі ми на місці, саме тут наше місце роботи. Від знаного земляка ми дізналися, що від Білоцерківської траси до провулку Шевченка на 7-у ранку дороги від снігу були не очищені. Від водія Юрія ми почули те саме, тільки він їхав з вулиці Грушевського. Таксист Микола розповів, що центральні дороги прочистили, а другорядні — не чищені. «Снігу поки 6–8 см для автівок з переднім приводом це не проблема, якщо не брати до уваги витрати на пальне».

Нас цікавило, як спрацювали комунальні служби Козятина. За оцінками козятинчан спрацювали погано через не очищені тротуари. Якщо брати до уваги, скільки прибиральної техніки є в арсеналі комунальників, то спрацювали вони 8-го лютого на оцінку добре. На балансі КП «Чисте місто» є 5 одиниць техніки. Це трактори МТЗ-80, МТЗ-82, навантажувач ТL-3500, МАЗ-5340, та AVANT. Ще 4 одиниці техніки, які були в підпорядкуванні КП «Управляючої компанії» припинили своє існування як діючий транспорт, як і сама компанія.

Центральні дороги міста до обіду були очищені, а пішоходи ще досі борсались в снігу. Така ж ситуація за повідомленням наших дозвонювачів була «на тій стороні», ПРБ, Залізничному, селі Козятині і на «Посьолку».

Відео дня

Мешканка ПРБ пані Вікторія сказала: «В минулі роки тротуари розчищали від снігу міні- тракторцем. Чому його не задіяти? Він же швидше очищає з тротуарів сніг ніж двірники.»

Сьогодні, 9 лютого бачили зелений тракторець на вулиці Героїв Майдану і Незалежності

Ближче до 14 години таксисти і водії легковиків озброїлись лопатами. Очищаючи центральні вулиці снігоприбиральна техніка нагортала гору снігу на перехрестя з другорядними вулицями. Без лопати здолати таку снігову перешкоду ніяк. Ми стали свідками коли водій маршруту № 3, щоб переїхати сніговий затор, змушений був тричі давати задній хід

Близько 17 години снігоприбиральна техніка добралася до доріг приватного сектору. Прочистили правда не всі вулиці та, мабуть, зробили комунальники те, що було у межах можливого.

На ранок 9 лютого після нічного дощу з снігом стан доріг знов погіршився. На примхи небесної канцелярії відреагували й водії, залишивши своїх залізних коней в гаражах і як показали подальші події це було правильне рішення. Після 10 години ранку на вулицях міста утворилася снігова каша, через яку водіям не завжди вдається здійснити необхідний маневр.

Пішоходи ранку вівторка були іншої думки. Вони не стали чекати на трактор, який чистить не всі тротуари. Не чекали на двірників-жінок, яким важко було б впоралися з важким за вагою мокрим снігом. Люди власною вагою втоптавший сніг, зробили тротуари прохідними. Молодці козятинчани, стільки коштів громади зекономили.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up