П’ятий день жорсткого карантину. Що змінилося в побуті козятинчан

П’ятий день жорсткого карантину. Що змінилося в побуті козятинчан

Прошло 5 днів як в Україні і місті Козятині в тому числі був запроваджений карантин. Що змінилося за цей час в місті залізничників і що відчувають наші земляки наша розповідь.

Якщо сказати в цілому, то в нашому місті, щось трохи змінилось тільки в суботу, 21 березня. В невеликі продуктові точки люди заходили не більше двох осіб, решта покупців в черзі чекали на дворі. Стало малолюдно в міському сквері. У всякому разі матусь з маленькими дітками під час нашого візиту не було.  До цього переважна більшість наших земляків до карантину звикали неохоче. На ринку «Хлібодар» людей вистачало і рідко хто ходить в масках. 

Якщо в мудрих жінок при зустрічах з подругами поцілунки вже стали великою рідкістю, то чоловіче рукостискання «процвітає». Це прикро. Коли ми ще до карантину проводили опитування на цю тему то виявилось, що люди знають, як тепер по-новому вітаються чоловіки. Тільки свої теоретичні знання представникам сильної статі не вдається закріпити на практиці.

Ще багато на вулиці людей поважного віку, які перебувають  в групі ризику. Кожен з них є чиїмось любими бабусями та дідусями. Подбайте про своїх рідних, аби їм не треба було зайвий раз виходити з дому.

Відео дня

Треба згадати за працівників сімейної медицини. Перед карантином наші журналісти помітили, що сидять дівчата в білих халатах перед пацієнтами, не маючи навіть захисного скла. Хто з чим прийшов в сімейну медицину – тим поділився з працівниками реєстратури і на п’ятницю, 20 березня, ситуація там не змінилася. 

З тими хто розуміє ситуацію і перебуває в самоізоляції ми поспілкувалися в режимі онлайн.

Лідія, 62 роки:

–  У мене одна надія, що Козятин місто маленьке і коронавірус не встигнуть занести до кінця карантину. Поки є продукти харчування сидітиму дома.

Оксана, 52 роки:

– Зустрічатися з коронавірусом у мене немає бажання. Сподіваюся, що мене він також не зустріне. А щоб такої зустрічі у нас з ним не було в денному раціоні у мене імбир та лимони.

Надія, 64 роки:

– Невтішний досвід країн з розвиненою економікою показав, що самоізоляція, це сама дієва профілактика проти коронавірусу. Чим менше людей буде на вулиці, тим менше в людей  буде можливості заразитися цим вірусом. Я виходжу на вулицю в крайніх випадках, тільки по продукти. Аптеку відвідую не частіше ніж один раз на півроку.

Катерина, 43 роки:

– На мою думку це пташиний грип № 2

Раїса, 52 роки:

– Люди налякані, не знають, що воно має бути далі. Італійці вже надзвичайний стан ввели і в них ситуація не покращується. Профілактику я знаю та чи не знають профілактику французи чи іспанці? Є просто люди з хорошим імунітетом, яких коронавірус обходить стороною. Прочитала чи то жарт чи правду, пишуть, що коронавірус боїться українського часнику з салом без горілки. Може й жарт але надіюсь, що допоможе

Іван, 26 років:

– В ізоляції не сиджу тому, що немає як сидіти. Не підуть же за продуктами діти. А з того, що ми знаємо, думаю, що цей карантин скоріше всього надовго.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій

    "Треба згадати за працівників сімейної медицини. Перед карантином наші журналісти помітили, що сидять дівчата в білих халатах перед пацієнтами, не маючи навіть захисного скла" А от мене цікавить чи машини що виїжджають на виклик проходять санітарну обробку, чи у туалетах та  в приміщенні сімейної медицини є антисептики для обробки рук
  • Юрій

    А до якого типу віднести цей робочий заклад? Це напевно там можна придбати засоби гігієни чи продукти харчування? І як я бачив він такий не один
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up