Репортаж Козятинщиною: яблуні в яскравому вбрані, калюжі, троянди та старий водогін

Репортаж Козятинщиною: яблуні в яскравому вбрані, калюжі, троянди та старий водогін
  • Козятинщина в фото. Від 8-ої Гвардійської до Данила Нечая через село Козятин, Вернигородок та Верболози.
  • Таким був наш маршрут минулого тижня.
  • У цій невеличкій мандрівці побачили багато безладу, але разом з тим зустріли приємних людей та оазу трояндової краси  

Прогулянку Козятинщиною ми не планували, але, як кажуть, так вийшло. Почали ми її з вулиці 8 Гвардійської. Коли проїжджали біля аптеки, нас зупинила пані Тетяна.

►Через цей люк каналізації мешканці вулиці О Кошового не можуть на вулицю відпустити дітей

Відео дня

– Сфотографуйте ще раз люка каналізації, що на Олега Кошового, – казала жінка. – Дітей самих не можна випустити на вулицю. Буває, що через ту поламану кришку в каналізацію дорослі провалюються. 

З вулиці Кошового ми перебралися на вокзал. Там залізничники прокладали лінії зв’язку.

Будні залізничників. На спеку вихідний не дають

Біля мосту в траншею для комунікацій висипали сміття. Звідки б людина не йшла, біля сміттєвого бака вона проходила, але викинула непотріб тут.  Що тут скажеш? Скоріше за все це природна звичка.

На вулиці Васьковського, в будинку  21 півроку немає освітлення в під'їздах, але його мешканці передають подяку працівникам «Управляючої компанії». Люди кажуть: «Ми сидимо без освітлення в під'їздах, але все одно вони молодці. Прийшли і траву покосили».

На вулиці Пушкіна діти бавляться в калюжі. Води в ній менше ніж по коліна. Тільки небезпечна вона тим, що ще недавно на тому місці лежали гілки і туди на купу зносили сміття. Деякі пакети розривали собаки і колючі предмети, включаючи скло, залишалися на землі до цього часу. Коли дорогу підняли, то й бажано щоб і калюжу засипали. Всі ж ми дітьми були і знаємо, на що діти здатні.

►Злодії та собаки знищили клумбу

На клумбу, що в міському парку, жалко дивитися, що рукаті не вкрали, то чотирилапі вигребли.

Біля фінансових установ знову черги. І чим більша черга, тим менше в ній порядку.

З вулиці Пилипа Орлика взяли курс на село Козятин.

►Водогін Селище Козятин, на окраїні міста. Мрія козятинчан могла стати реальністю

Десь в Козятинських полях зупинив свою браву ходу водогін Селище - Козятин. До Козятина водогін проведений. Тільки він є і його нема. Труби в криничках водогону якісь варвари потрощили. А труби хороші як за якістю, так і діаметром. Навіть не віриться, щоб відродити водогін стільки мільйонів треба.

Ця краса біля офісу СТОВ Вернигородоцьке

Ми проїхали водогоном аж до Вернигородка. На деяких криничках навіть люки вціліли. Але скільки потрібно вкласти грошей у водогін, можуть визначити тільки спеціалісти.

З Вернигородка взяли курс на заводський ставок, що у Верболозах. Там ще недавно місцеві рибалки казали, що в цій водоймі багато загинуло риби і немає кому дохлу рибу витягти з води на берег. Поспілкувавшись з верболозівчанами, дізналися, що виїмку риби так ніхто й не організував. А риба на воді була доти, поки у неї не згнив міхур, після чого вона потонула.

У Вернигородку так лікують дерева

На зворотному шляху на перехресті Верболози-Вернигородок відчули аромат хвої. Захотілося нам посидіти біля ялинок. Біля будинку культури помітили яблуню у незвичному вбранні. Її обмотали якимось різнокольоровим ганчір’ям. Місцеві пояснили: то так лікують дерева.

Покидаючи Вернигородок, заглянули в «СТОВ Вернигородоцьке». Де краса – там дійсно краса. З бажанням побачити таким Козятин поїхали додому.

Найкращий транспорт в умовах карантину—велосипед

►Будем з зерном, ячмінь вродив на славу

Наслідки негоди на вулиці Джерельній

Це підберезнк. Перерощих грибів бажано не брати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up