Репортаж з вулиці Олега Кошового: «Поїхали дивитися дорогу та побачили інше»

Репортаж з вулиці Олега Кошового: «Поїхали дивитися дорогу та побачили інше»
  •  Про дорогу, яку почали ремонтувати на вулиці Кошового, пішли чутки, що роблять її з порушенням технологічних норм і правил. Мовляв, дорогу не засипали щебнем. Асфальт кладут на пил, який згребли у дорожні впадини щіткою прибиральної техніки. «Гроші на вітер», – висловлювали свою думку люди. Поїхали перевірити, як роблять дорогу і побачили багато іншого

У п’ятницю, 15 травня, ми побували на вулиці Кошового. Перше, що кинулось у вічі – на вулиці багато людей. У дворах сусіди гуртом прибирали зрізане гілля.

На ПРБ енергетики замінюють опори ЕЛ

Відео дня

За збігом обставин, на ПРБ, крім працівників дорожньої служби, були енергетики. Вони ставили стовпи на заміну електроопорам, які відслужили своє. Гілля, яке торкалося проводів, електрики зрізали. Тож саме те гілля прибирали жителі прилеглих будинків.

Мешканці вулиці Кошового наводять лад після обрізки дерев 

Серед спиляного дерева були чималі гілки фруктових дерев. Деякі жінки казали, що розуміють, що дерева треба було розчистити, але все одно «душа болить». Не задоволений роботою енергетиків і пан Сергій. Каже, що вони своєю автівкою здерли зі стіни його помешкання гусака разом з електродротом.

З фронтона вітрові дошки вітром зірвало 

Тим часом гілля мешканці будинків зачистили, тільки листя залишилося. А коли представниці слабкої статі перестали махати віниками, одна з прибиральниць пані Тетяна каже:

— Що залежить від нас, з цим ми справляємось. Інша річ, що ми не можемо зробити того, що без техніки зробити нам не під силу, – говорить жінка і запрошує представника преси на ріг будинку. – Подивіться на цей фронтон. Мешканці вулиці Кошового, мабуть, в сорочці народились. Тому що вітрові дошки від фронтона вночі вітром відірвало. Ви уявляєте, що могло бути, коли та напівгнила конструкція вдень впала б комусь на голову?

З кришками люків підземних комунікацій на вулиці  Кошового просто біда

Далі була екскурсія дворами вулиці. Найбільше громаду турбує напівзакриті чи зовсім без люків стічні ями і відкриті криниці телекомівського майна. 

Подивилися на вже відоме на ПРБ сміттезвалище. Ніхто звідти ще нічого не вивіз, а от свіженького добавили. Хтось приніс під вікна розкорожену пральну машину.  Мабуть вирішив таким чином утилізувавати домашній непотріб. У когось виросли діти і вже непотрібні поламані дитячі іграшки, які теж викинули. Добавилось і гілля на купі.

Після екскурсії дворами, пішли, заради чого приїхали — подивитися на дорогу, яку прокладають на Кошового. 

Дорожники та діти кажуть, що дорога - супер

На ділянці дороги, де декілька днів тому поклали асфальт, каталися діти на самокатах. Вони проінспектували дорогу і визнали її швидкісним самокатним треком. 

— Ми чули відгуки наших жильців, що асфальт закладають з порушенням норм поточного ремонту, – казали старші мешканці вулиці. – На вулицю Кошового рідко заїжджають вантажівки. В основному тут їздять легковушки та ходимо ми. У будь-якому випадку те, що було, і те, де дорогу вже зробили, як кажуть, море й земля. Деякі ділянки дороги на Кошового вже були такими, що можна було ноги поламати, де дорогу зробили – нею приємно пройти. 

Зламаний гусак в будинку 46 

Такою була думка представників громади. Разом з тим, слід зазначити, що висловилися тільки 12 місцевих жителів і ми беремо їх слова як громадську думку, тому що іншої позиції під час нашого візиту ми не почули. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • 123

    Ви зараз прийдіть і подавіться як поклали асфальт і куди.
  • Alexs Tkachuk

    Вони три дня робили  той малий шматок, та навіть в дощ робили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up