Рейдери в Махаринцях мали підтримку від окремих осіб?

Рейдери в Махаринцях мали підтримку від окремих осіб?
  • Хліб в коморі, група підтримки фермера та самі пайовики Сергія Бенедичука по домівках, рейдери мали відмивати автівки від пилу махаринецьких полів водами півдня України.
  • Але ні, чужинці тут, на Козятинщині чекають кращих для себе часів і мають надію заволодіти чужим добром з другої спроби. Чому Миколаївські гастролери не поїхали додому

Як ми вже повідомляли, троє колишніх компаньйонів Сергія Бенедичука, які після розпаду фірми ТОВ «Санагросід» пішли у вільне плавання, не розрахувалися з пайовиками і надумали людські наділи комусь подарувати. Звичайно дарували вони не паї селян, а фірму. Тобто в пайовиків мав змінитися новий директор і тільки. От тільки в фірмачів виникла проблема з  документами. Вони були оформленні таким чином щоб новий власник фірми укладав з власником паю нові угоді через особистий підпис. Це було зроблено для того, щоб пайовики мали вибір кому довірити свій пай. Брава трійця, не розрахувавшись з пайовиками, створила ситуацію де формально в фірмі пайовиків не було.  Люди, подавши позов до суду, перейшили до Бенедичука. Маючи проблему з документами, фірмачі і новий власник фірми надумали виправляти становище. Залучившись підтримкою сестринівчанки Світлани Корніюк, Михайло Лисяний, Віталій Іванов, та Іван Панкратій стали об’їжджати пайовиків, щоб ті ставили на чистих аркушах паперу свої підписи. За якою схемою ошукували селян розповіла Сергію Бенедичуку жертва обману пані Валентина. 

— Мені потрібно було йти на похорон, – розповідає Валентина Тернопольська. До мене зателефонувала Світлана Корніюк і каже: «Валя принеси мені  паспорт і індикаційний код свого чоловіка, Леоніда Тернопольського.» Я їй принесла код і дані паспорта які написала на папері. Світлана Корніюк дає мені два аркуші паперу на яких виднілися тільки полоси і попросила на цих листках поставити підписи за Леоніда. Я на тих аркушах написала: « Я, Тернопольський Леонід Євгенович,»  поставила номер паспорта і код чоловіка та запитую Світлану Миколаївну ставити свій підпис чи розписуватися за чоловіка. Ні сказала вона ставте його підпис і  розписуйтесь за нього.

Жінка розповіла, що чи то на початку чи в середині травня до неї разом зі Світланою приїздили чотири чи п’ять молодих чоловіків. 

Відео дня

– Вони сказали, що Бенедичука вже не буде, тому що його садять в тюрму, чи вже він сидить за шахрайство, ніби він не розрахувався з пайовиками. – каже жінка.

– З якими пайовиками Бенедичук не  розрахував Світлана Корніюк не уточнювала? 

– Ні, не уточнювала. 

– А в зв’язку з чим Світлана Миколаївна з невідомими гостями до вас приїжджала? 

– Щоб представити нового керівника замість Бенидичука і щоб я знов підписала за чоловіка папери.

– А останній раз коли ви бачились з Світланою Корніюк? 

– Дванадцятого липня цього року. Вони запитали мене чи зі мною розрахувався Бенедичук за пай 2020 року. Ні, кажу, ще не розрахувався. Тоді з вами ми розрахуємось. Чим краще з вами розрахуватись  зерном чи грішми? – запитали компаньйони Світлани. Я сказала, нащо мені зерно гроші давайте. Вони дали гроші і я гроші взяла в пазуху. Ще запитала у Світлани навіщо ти так поступаєш з Сергієм? «Він отримав за збір соняшника 5 мільйонів і зі мною не розрахувався і я йому буду мстити» –  сказала Світлана. 

В той же день Світлана й компанія за словами селян навідались ще до кількох власників паю. Тільки всі інші пайовики відмовились від запропонованих 10 тисяч гривень в обмін за підпис.

«На поле я не виходила»

Ситуацію зі збором врожаю прокоментувала столичний правознавець Валерія Журбас.  Вона звернулася до сторони Станіслава Войцеховського (нового власника частини фірми) зі словами: «Коли ви отримали договір дарування сторона Бенедичука запропонувала вам декілька зустрічей по роботі з документами. Вам повідомляли і вашому батькові і ви ні разу не доїхали на таку зустріч. Ви приїхали саме на збір урожаю, а ваших документів на таке право сторона Бенедичука не бачила. 

В телефонному режимі ми запитали думку й самої Світлани. 

Щоб спілкуватися з журналістом їй потрібно хвилин 20, щоб переговорити з своїм юристом. Після спілкування з своїм адвокатом додала:

— На поле я не виходила, сиджу вдома. Тож відношення до конфлікту з бором зерна я не маю. 

Пізніше зателефонувала ще і сказала, що прокоментує ситуацію, тільки журналіст повинен приїхати до неї в Сестринівку. На жаль, зустрічі з Світланою Корніюк у нас не відбулася. В представника преси, з яким була домовлена, зустріч померла мати. В середу, 22 липня, коли ми приїхали до світлани Корніюк, вона, за словами її матері, перебувала в Козятині по особистих справах. 

Тільки, мені здається, відпала б потреба всіх коментарів і позицій людей, якби хлопцям з Миколаївщини хоч в одній з силових структур поставили два простих запитання. «Покажіть поля які засівали на Козятинщині. І де техніка вашої кампанії для збору врожаю?»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up