Що дешевше? Домашня закрутка проти магазинної

Що дешевше? Домашня закрутка проти магазинної
  • Ціни на овочі трохи впали, тож господині взялися за консервацію.
  • Ми подивилися ціни на ринку і порівняли, що дешевше — закрутити баночку помідорів удома, чи придбати в супермаркеті вже готовий продукт?

В одному з мережевих супермаркетів нашого міста ми знайшли мариновані помідори від двох різних виробників за ціною 48,40 та 54,50 гривень. Об’єм баночки — 1 літр. Тепер подивимося, що дешевше — купити готову закрутку чи робити вдома. І чи вартує, як кажуть, гра свічок, враховуючи те, що банка може до зими не дотримати і зірвати.

Основний інгредієнт нашої страви — помідори. На маленькому базарі ціни на них коливаються у межах 14–16 гривень. Чим більший розмір, тим більша ціна. У нашому випадку підійдуть помідори середнього розміру, що коштують 15 гривень.

Ми порахували, що у пів літрову банку влазить приблизно пів кілограма помідорів. А це 7,50.

Відео дня

Ще нам потрібні інгредієнти для розсолу. Головний — вода. Її потрібно півлітра. Ціну на воду не враховуємо, адже для консервації використовують воду переважно з криниці. Розсіл, до якого входять сіль, цукор та оцет, розрахований на трилітрову банку. Для нього потрібні 200 грамів цукру, 1 столова ложка солі та 100 мілілітрів оцту. Вартість цього набору ми поділили на 3. Виходить, що собівартість розсолу для літрової банки — 1,31 гривень.

Ще до цього переліку додамо лавровий листок та духмяний перець — разом приблизно 83 копійки.

Ціну на банку не враховуємо, адже для консервації використовуються банки з попередніх закруток, які вже з’їли. А от кришка нам потрібна нова. На ринку ціна на пачку кришок — 35–38 гривень. Візьмемо найдорожчі. В упаковці 50 кришок. Маємо ціну однієї — 76 копійок.

Тож собівартість усіх інгредієнтів для закрутки разом з кришкою становить приблизно 10 гривень 40 копійок. А це у 4,5–5 разів дешевше, ніж придбати готову закрутку у магазині.

Звісно, ми не врахували газ. Але навіть якщо ви використаєте цілий куб газу, домашні мариновані помідори все одно дешевші. Адже куб газу нині коштує 4,50.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up