Що таке козятинські Питай, Вила та Гниличка?

Що таке козятинські Питай,  Вила та Гниличка?

Спеціальний матеріал про цікаві назви річок на Козятинщині
 

 

Питай — річка в Україні,  у Погребищенському  та Козятинському районах, ліва притока Десни  (басейн Південного Бугу).

Відео дня

Довжина річки 16 км., похил річки — 2,4 м/км. Формується з багатьох безіменних струмків та водойм. Площа басейну 97,0 км².

Бере початок на південно-східній околиці Станилівки. Тече переважно на південний захід через мухувати. Вівсяники і у Збаражі впадає у річку Десну, ліву притоку Південного Бугу.

Річку перетинає автомобільна дорога

Вила — річка в Україні, у Козятинському районі. Ліва притока Гульви (басейн Дніпра) 

Довжина річки приблизно 6[1] км. Формується з багатьох безіменних струмків

Бере початок у  Непедівці. Тече переважно на північний схід і на південно-західній околиці  Вершигородку впадає у річку Гульву, праву притоку  Гуйви

Гниличка — річка на Козятинщині, права притока  Десни (басейн Південного Бугу).

Довжина річки 6,5 км. Формується з багатьох безіменних струмків та водойм.

Бере початок на північно-східній стороні від села  Миколаївки. Тече переважно на південний схід через урочище Калиновщину, село Михайлин і у Широкій Греблі впадає у річку Десну, ліву притоку Південного Бугу.

БродянкаВовчиця — річка в Козятинському районі ліва притока  Гнилоп'яті (басейн Дніпра)

Довжина річки приблизно 16[1] [2]км. Висота витоку — 300 м, висота гирла — 251 м, спад річки — 49 м, похил річки — 3,07 м/км. Формується з багатьох безіменних струмків та водойм.

Бере початок у селі Листопадівка. Тече переважно на схід через села Юрівку та Вовчинець. У селищі Бродецьке  впадає в річку Гнилоп'ять, праву притоку Тетерева..

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up