Середня вартість хліба в Україні досягла європейських значень

Середня вартість хліба в Україні досягла європейських значень

Питання вартості хліба завжди було політичним, оскільки він є одним із найдешевших продуктів. Але слово «дешевий» вже до нашого хліба не підходить, навіть до соціального
 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Асоціація постачальників торговельних мереж вже майже два роки порівнює ціни в нашій країні та в сусідів. І ми є свідками, що значна кількість продуктів стала дорожче ніж у Польщі. Оскільки останній час питання вартості дешевого хліба є актуальним, то наші експерти минулого тижня промоніторили інтернет-магазини відомих торгових мереж в Україні та за кордоном на предмет найдешевшого хліба.

Можна зауважити, що не всі сорти хліба можуть бути представлені в інтернет-магазині порівняно з полицями цих же магазинів та що найдешевшого саме в цей час не було. Це припущення, а тепер лише тільки цінники.

Відео дня

В Україні найдешевший білий хліб ми знайшли за 28 грн за кілограм. У той час у Литві найдешевший був 44 грн за кілограм. У Польщі хліб стартує від 27 грн, тобто дешевше ніж у нас. В Естонії менше ніж за 39 грн не знайдете, а в Румунії – від 38 грн. Угорський супермаркет пропонував білий хліб від 34 грн за кілограм. Найдешевший чорний хліб у нашій країні коштував цієї неділі 28 грн за кілограм, а в Литві – 13 грн. Польська мережа пропонувала хліб від 45 грн, естонська – від 28 грн, румунська – від 41 грн, а угорська – від 58 грн. Порівняння говорить про те, що середня вартість хліба в Україні та в найближчих сусідів вже майже зрівнялась. І це погано. А добре те, що зростати далі нікуди. Тому 2019 року ми будемо свідками помірного зростання ціни на хліб усіх цінових категорій, яке буде йти в рівень з інфляцією.
Анна Сергієнко

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Петрович Сушко

    Ну а ми де?!В Європі чи ні!?
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up