Серіал про Дем’янюка змінять

Серіал про Дем’янюка змінять
  • Американська компанія Netflix, яка зняла документальний серіал про уродженця Дубових Махаринець Івана Дем’янюка, планує змінити деякі деталі.
  • Проте вони не стосуватимуться фактів із біографії нашого земляка.
  • Що саме змінять — читайте у нашому матеріалі.
     

На сайті американської компанії Bloomberg з’явилася інформація про те, що Netflix планує змінити деякі деталі у п’ятисерійному фільмі «Диявол по сусідству», який розповідає історію нашого земляка Івана Дем’янюка. Приводом до цього став лист польського Прем’єр-міністра Матеуша Моравецького.

До речі, на Вікіпедії вже з’явилася стаття про кінострічку «The devil next door». Щоправда, поки лише англійською та норвезькою мовами. Як йдеться у цій статті, Прем’єр-міністр Польщі розкритикував компанію через те, що вони показали у фільмі карту його країни у сучасних кордонах із нанесеними на неї нацистськими таборами смерті. На думку Мораєвського, це сприймається так, ніби Польща несла відповідальність за винищувальні табори, а не нацистська Німеччина.

«Мапа, яку показали у серіалі, є фрагментом телерепортажу 1985-го року, у якому вперше детально виклали усі твердження проти Дем’янюка. Мапу показували неодноразово у різних серіях без жодних пояснень про те, що табори були створені нацистами», — йдеться на Вікіпедії.

Відео дня

Матеуш Мораєвський надіслав до Netflix лист, у якому пояснив ситуацію із картою. Компанія, яка зняла серіал, погодилася додати позначки, які допоможуть чітко зрозуміти, що табори смерті були справою рук нацистів.

Також стосовно мапи, використаної у фільмі, висловилися представники Державного музею Аушвіц-Біркенау на офіційній сторінці у Твіттері.

«Диявол за дверима» розповідає нам важливу історію. Але мапа, використана у фільмі, не лише показує кордони держав центральної Європи післявоєнного часу (а не періоду окупації), ще й табори у Хелмно і Майданеку нанесені на ній неправильно. Створюючи продукт такого рівня, варто бути більш акуратними.

До того ж, Майданек був не зовсім винищувальним табором, як Треблінка чи Белжець. Його треба позначати як Аушвіц чи Ґросс-Розен. Також треба нанести на карту Штуттгоф. І чому на території Німеччини позначений лише Равенсбрюк?», — йдеться у дописах в соцмережі.

Нагадаємо, на початку листопада американська компанія Netflix випустила першу серію фільму «Диявол за дверима». У стрічці розказується історія нашого земляка Івана Дем’янюка, який народився у селі Дубові Махаринці. Після Другої світової війни він виїхав до Сполучених Штатів Америки. Пізніше його звинуватили у співпраці з нацистами. На суді намагалися довести, що Іван Дем’янюк був охоронцем у кількох концентраційних таборах, в тому числі у Собіборі, Майданеку, Травниках і Флоссенбюрзі.

Кілька тижнів тому ми телефонували до Дубово-Махаринецької сільської ради розпитати, чи можуть нам щось розповісти про Дем’янюка. Секретар Тетяна Джерук сказала, що у їхньому селі було два Івани Дем’янюки, проте із різним по-батькові. Один із них виїхав до Америки і пізніше був звинувачений у співпраці з нацистами. Інший повернувся до села після війни і наклав на себе руки після того, як почув від односельчанина, що його шукає КДБ. Місцеві припускають, що саме Дем’янюк-самогубця допомагав нацистам.

Читайте також:

Netflix зняла серіал про козятинчанина

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up