Школа-інтернат-гімназія буде відзначати 55!

Школа-інтернат-гімназія буде відзначати 55!

Ювілей домівки поколінь

Школа… Колись ти бурхливо жив у ній, вчився, ріс і мужнів, а тепер вона живе в тобі тихо і непомітно, але завжди присутня, готова зринути у пам’яті в будь-яку хвилину.

Цього року Козятинський ЗНВК «Школа – інтернат – гімназія» ім. В. М. Підгорбунського  відзначає свій 55-й день народження. Це мало чи багато? Це не звичайний ювілей, а ювілей домівки поколінь. Одні навчили, інші навчились. А дехто спочатку навчився сам, а згодом навчав наступні покоління… І так за днями дні, за роками роки, за десятиріччями десятиріччя.

Відео дня

Малиновий передзвін прожитих років у школі звучить у пам’яті кожного, хто тут навчався і працював…

Козятинську школу–інтернат було засновано у 1963 році. У 1978 році присвоєно ім’я  Героя, визволителя Козятина, Володимира Миколайовича Підгорбунського.

З метою розширення умов навчання дітей у 1999 році навчальний заклад набув статусу середньої школи.

У 2008 році школа-інтернат реорганізувалась як загальноосвітній навчально-виховний комплекс І – ІІІ ступенів  «Школа-інтернат-гімназія» ім. В. М. Підгорбунського, на базі якого у 2010 році відкрито дошкільне відділення «Веселка».

Уже 30 років поспіль очолює колектив школи Зіновій Москалевський. Саме він зумів реорганізувати школу в гімназію, акцентувавши увагу на роботі з обдарованими дітьми.  Саме під його мудрим керівництвом навчальний заклад уже 10 років здобуває І місце в рейтингу шкіл Козятинського району.

Основними досягненнями педагогічного колективу в цілому є те, що школа має високий рівень забезпеченості навчально-матеріальними ресурсами, створені комфортні умови для безпечного перебування на навчанні дітей, відбувається постійне підвищення рівня знань та збільшення кількості учнів за останні  роки.

Нині це один із кращих навчальних закладів району, який виділяється серед інших шкіл високим творчим потенціалом учнів та педколективу, відповідальністю та вимогливістю до своїх обов’язків й процесу навчання, ввічливістю й толерантністю, дружніми стосунками з батьками, високим рівнем усіх заходів, які проводяться в стінах школи.

А школа багата на традиції: тут дуже гарно відзначають свята, проводять олімпіади, конкурси, заходи, турніри, ярмарки, виставки тощо.

Тут навчаються найкращі учні і працюють найкращі педагоги, які вибрали саме цю нелегку, але відповідальну стежину в своєму житті. Таких самовідданих вчителів, які повністю віддавали і віддають себе вихованцям, аби засіяти в їхні душі розумне, добре, вічне, є тут чимало.

  • Сьогодні нашій школі – 55 років! Шановні випускники, учителі, вихованці, батьки! Запрошуємо вас на святкування цієї дати 26 жовтня 2018 року о 10 годині ранку. Завітайте до школи. Тут на вас чекатимуть!

Тетяна Василівна Гусаківська, вчитель української мови

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 «У парку дуже часто відпочиває молодь, тому це як полотно» photo_camera 17:56 На храмовому святі владика молився, розповів цікавих історій і жартував. 17:40 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 17:17 Діти, які повернулися до сімей, отримали допомогу та знання про кібербулінг photo_camera Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для чоловіків, які ухилятимуться від мобілізації 15:55 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 13:41 На Козятинщині висадять дві трояндові Алеї Слави 12:32 Як уникнути віялових відключень світла? Поради козятинчанам 10:36 Міністерство у справах ветеранів України запускає «Єдину ветеранську лінію» 10:32 Україна вчора відбила чергову атаку росіян: 95 бойових зіткнень та 10 збитих Shahed 09:22 Цей день в історії, 10 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up