«Спробував і мені сподобалось»: школяр із Залізничного став триразовим призером Всеукраїнських змагань з бадмінтону

«Спробував і мені сподобалось»: школяр із Залізничного став триразовим призером Всеукраїнських змагань з бадмінтону
  • Наприкінці серпня наш земляк Дмитро Щербатюк брав участь у відкритому Всеукраїнському «Кубку Визволення». Після його приїзду з Харкова, де проходили змагання, ми поспілкувалися зі спортсменом

Це був турнір з бадмінтону, в якому брали участь провідні спортсмени України та Азербайджану. Козятинчанин завоював три срібні медалі.

Зустрілися ми з кандидатом в майстри спорту Дмитром Щербатюком у неділю, 22 серпня, і він коротко розповів про змагання. 

Відео дня

— Це були Всеукраїнські юнацькі змагання з бадмінтону під назвою «Кубок Визволення», — розповідає десятикласник козятинської школи № 6. — Харківська федерація бадмінтону щорічно проводить юнацькі змагання, присвячені звільненню Харкова від німецько-фашистських загарбників. Звільнили Харків 23 серпня 1943 року.

Де проходили змагання і скільки спортсменів у них брало участь?

— Це були змагання високого рівня, в яких взяли участь понад півтори сотні бадмінтоністів, яким вже є 16 років і молодші. Учасниками були спортсмени з України та Азербайджану. Проходили вони на базі школи вищої спортивної майстерності. 

Ти здобув три срібні нагороди. Ми так розуміємо, що це в одиничній, парній і змішаній іграх, так?

— Правильно. Крім одиничної гри, я ще грав у парі з харків’янином Артемом Литвиненком. А у змішаному матчі з господаркою змагань Анастасією Єрохіною. В особистій першості та в змішаному разом з Настею ми мали виграти, але чомусь програли. Може, через те, що у півфіналах нам протистояли сильні суперники. У всіх трьох півфіналах ми були на майданчику понад годину. Бігати за воланчиком три години виснажує фізично, хоча, на перший погляд, втоми не відчувається.

Великий теніс і бадмінтон - види спорту схожі між собою, але якась відмінність між ними є?

— Відмінність невелика. У тенісі — м’яч, а в бадмінтоні — волан. У тенісі м’яч один раз може торкатися поля. У бадмінтоні бал отримує той гравець, який опустить воланчик на полі суперника. 

З чого почалося твоє захоплення бадмінтоном?

— Почався мій шлях у бадмінтон з уроку фізичного виховання. Наш вчитель Олександр Володовський облаштував майданчик і знаряддя для цього виду спорту. Спробував і мені сподобалось. Тільки я й гадки не мав, що доросту до гравця юнацької збірної України.

Команда бадмінтоністів України

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up