“Сігнет-Центр” — великий власник , що — терпить поразку

“Сігнет-Центр” — великий власник ,
що — терпить поразку

Можливо, тільки у нас в районі в с.Махаринці в квітні 2018 року у  посівній компанії були залучені не тільки агрохолдинги, фермери, агрономи і товариства, що обробляють орну землю, а на повному серйозі до участі посівної приклались (не один десяток і не на  один день) по повній бойовій викладці поліцейські.

 Це були патрульно постові, слідчі, карний розшук, дільничні інспектори. Короче кажучи, вся поліцейська рать Козятинщини. Весь їх державний транспорт, навіть приватний. Фактом є і те, що елітний підрозділ поліції з Вінниці також десятками осіб, не повірите, але всі вони займались дуже специфічними вправами, що ніяк не прописано Законом про поліцію. Неймовірно, але поліція на пряму займалась посівною компанією. Не по своїй волі, а по примусу.

Таку кіно-постанову придумали не поліцейські. Про це неодноразово писали. Є години фото-відео фіксації.

Відео дня

Перебуваючи в гущі подій, ми змогли  все послідовно фіксувати та оприлюднювати. Хід подій я б кваліфікував, як злочин представників потужної агрохолдингової компанії Сігнет-центру, знаної не тільки в нашому краю, а у світі. З відкритих інформаційних ресурсів нам відомо, що вказана компанія з центральним офісом в селі Андрушки Попільнянського району Житомирської області. В агорсекторі обробляє більше двадцяти тисяч гектарів орної землі. З них в межах 4 тисяч гектарів — у Козятинському краю.

Саме із-за не вірного підбору кадрів, відсутності ділової дисципліни (а звідси, не правильної маркетингової політики) в селах Махаринці, Сестринівка, Сігнал у місцевих керівників склались неприязні (а то і ворожі) стосунки з власниками земельних паїв. Останні до початку посівної розірвали стосунки з компанією Сігнет Центр та перейшли в товариство, яке очолює їх краянин Сергій Бенедичук, що мешкає і здійснює комерційну діяльність в с.Махаринці.

Десятки паїв в різних місцях поля абсолютно законно перейшли в оренду до С. Бенедичук. Його перша спроба була, узгодити орендовані ним паї і обміняти на аналогову рівноцінну площу, не знайшла підтримки і порозуміння у керівництва Сігнет- центру.

Вони не тільки не захотіли співпрацювати, а вирішили знищити кмітливого підприємця. Методи, які застосували, були, як мінімум, поза межами правового поля. Моральність така, ніби власники холдингу не закінчували університету, не мають будь- якого віросповідання. А діяльність здійснюють, керуючись кріпосним правом (було таке).

Саме на таких засадах правового нігілізму, основ моралі було прийнято рішення не дати засіятись конкуренту або із запізненням. Чим спровокувати його банкрутство.

Почалась відверта протидія не тільки персоналом, а, навіть, із залученням проплачених тітушок. Відповідно, С. Бенедичук мобілізував громаду, звернувся в поліцію, яка, як на мене, неймовірно толорентно обслуговувала інтереси заявника С.Бенедичук (до речі, він дав оцінку дій поліції на відмінно). В той же час, представники Сігнет-центру також залишились задоволені діями поліції, так як, з усних заяв, “якби ми робили щось протиправне, то поліція нас, або наших покарала б. Так як цього не було, то все в межах закону…”

Нам відомо лише про відкриті кримінальні досудові провадження, частина яких точно закрита за відсутністю події злочину. Отакий казус. Сергій Бенедичук, долаючи опір, засіявся, а тепере збирає урожай.

Репортаж з поля протистояння, де не пролилась кров, але все-таки відбулись відверті зіткнення біля міського цвинтаря Козятина, 15 вересня 2018 року: зібрано доволі успішний урожай без будь-якого протистояння.

Екслюзивне інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” дав пан Сергій Бенедичук.

— Приступаючи до уборки урожаю, Ви очікували війни?

— Думка така не полишала. Я маю великий бойовий досвід. Коли звільнився із ЗСУ, думав, що цей досвід нікому не потрібен і мені не пригодиться. По факту, Сігнет-центр організував справжню психологічну гібридну війну: найняв тітушок, потратив десятки тисяч доларів не на покращення і виплату людям, у кого орендують землю. А щоб мене, конкурента, як господарника, знищити. Не вийшло у них. А от людям стало значно краще. Не було щастя у людей, що здали в оренду землю Сігнет-центру, то біда допомогла. Ми всім без вийнятку підняли орендну плату і вона реально відповідає дійсності.Тепер хто мешкає в селі та має паї в  Сігнет. Підняв їм оплату майже до мого рівня. Але, як бачимо, і я сподіваюсь, керівники Сігнет-центру зрозуміли свою дурість, зроблять належні висновки і будуть шукати взаємопорозуміння. Конкурувати на основі розумного маркетингу кращих технологій. А не по-бандитськи протидіяти .

— То як урожай соняшника?

— Можу сміло стверджувати, що ми вдало провели рік госодарської діяльності. Урожай на 20 відсотків більший, нами спрогнозованого, або того, що ми хотіли зібрати. Ми, як і наш персонал, задоволені оплаченою працею. Ми виконали всі обтяження перед людьми, у яких орендуємо землю. Запрошуємо і інших людей до співпраці.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр Мединський

    Доброго дня. В кого є номер телефону до кого можна звернутись на отримання грошей за пай в махаринцях
  • Tetayna Petrenko

    Сігнет-центр - це наглі бариги, які захвачують не тільки землі у фізичних осіб та фермерів, а і у сільських рад. Так на території Верхівнянської сільської ради, Сігнет-центр захватили більше 50 га сільськогосподарських угідь, засіяли їх та вже і зібрали врожай.
  • оксана мошковская

    сігнет це паскудь яка руйнує все....у нас гроблять дороги
  • Влад Лісовий

    Якось я був на розборки Українців в Мексиці.Протистояли наїзду мексиканської мафії з поліцією.Українці давали відсіч.Махаринці відпочивають отстой.По меморандуму
    про події відео оприлюднювати можливо лише через рік.Інакше люди можуть бути осудженими до 6міс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up