Ситуація з медобслуговуванням в Самгородку

Ситуація з медобслуговуванням в Самгородку

Але населення потроху виїжджає

Найвідвертіше інтерв’ю про демографію населення Самгородка та сільську медицину на Козятинщині дав газеті “RIA-Козятин” завідувач Самгородоцької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Микола Квасницький. Ніякі інститути Разумкова так правдиво не характеризують становище сільського населення.

За словами пана Квасницького, в дільницю Самгородоцької амбулаторії входить пунктове село Самгородок і 12 приписних сіл. Проживає п’ять з половиною тисяч жителів. За віковим складом 1300 дітей, решта -  дорослі, десь близько 2000 пенсіонерів.

— На сьогоднішній день ми не можемо виявити місце проживання близько 400-500 осіб, — каже пан Микола. — Тому що вони на заробітках. Тут зареєстровані по місцю проживання, але працюють в інших містах і країнах. Там і проживають. Сільських рад в нас 6. У основних селах сільськогосподарських підприємств великих також 6. Близько 60 зареєстрованих середніх і малих фермерських господарств.

Відео дня

— А скільки є по селах відділень стаціонарних ФАПів?

— Стаціонарних відділень ніде немає. Я маю на увазі, що  стабільно є пункт прийому, де лікар там може прийняти людей. У основному у всіх селах є, немає тільки у дуже маленьких. Це Буховата, там 26 жителів і фельдшера немає. І на сьогоднішній день в декретній відпустці фельдшер в Збаражі. Туди їздять лікарі і сестри. Звільнився з села Красне фельдшер. У інших є.

— Як ви вважаєте, створені  умови лікарю аби здійснювати і виконувати свої професійні обов'язки?

— Так, у нас задовільні умови. Є 2 автомобілі (“Опель-комбо” і санітарний УАЗік).

— Оснащення маєте?

— Оснащенням також, як я сказав, ми не ображені. Навіть, якщо взяти комп'ютери, то у нас 4 лікарі та реєстратор. А оргтехніки аж сім одиниць.

— А інтернет у вас як?

— Інтернет у нас, скажемо так, нікудишній. Цей юлайнс. Тут така зона. Покриття Київстар дуже погане. Але вже є вишка нова МТС. Потрібна тільки купа грошей, щоб перейти...

Репортаж про стан медицини Самгородоцького краю (Відео оригінальне не редаговувалось)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:36 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up