«Скільки вона вам заплатила за статтю? Пишіть, якщо хочете неприємностей»

«Скільки вона вам заплатила за статтю? Пишіть, якщо хочете неприємностей»
Продукти харчування у вітрині мають хороший вигляд
  • У редакцію газети «RIA-Козятин» прийшла жінка і розповіла, що працюючи в магазині, який у народі називають «На сходинках», мусила обманювати людей.

 За словами Олександри, так звати колишню продавчиню, вона, пропрацювавши три місяці, звільнилася тому, що працювала в магазині без реєстрації і крім того її примушували робити те, чого вона робити не хотіла. Зокрема, витирати на упаковці чи етикетці строки придатності прострочених харчових продуктів, та продавати товар на електронних вагах з їх підкруткою у 60 грамів.

— Ви працювали три місяці, чому відразу не покинули роботу? — запитали ми Олександру.

 — Я багатодітна мати, за щось мені треба було утримувати дітей? — відповіла жінка.

Відео дня

В магазині, про який розповідала Олександра, ми були в понеділок, 13 березня. Нас зустріла привітна продавчиня Наталія. Коли ми повідомили причину візиту, вона сказала:

 — І це після того, що я для неї зробила, вона пішла до редакції скаржитись? Вона не звільнилась, а її звільнили за нетактовне спілкування з покупцями.

А щодо якості продуктів, Наталія порадила звернутися до керівництва.

— Он у нас є куточок, там є координати керівника з питань якості продуктів. По всіх питаннях звертайтеся до неї, — сказала продавчиня.

Тим часом до магазину прийшли покупці. Лілія та Алла кажуть, що знають Наталію вже чотири роки. 

— Не було тут ніяких конфліктів, поки не прийшла в напарники до Наташі та особа, про яку ви запитуєте.

Якщо на більшість питань відповідь можуть знати керівники, які перебувають, за інформацією продавців, в Одесі, то з'ясувати, чи правильно показують ваги в козятинському магазині можна й на місці.

Ми запропонували продавчині Наталії на вагах магазину зважити наш мобільник. За логікою, якщо тебе безпідставно  звинувачують, варто погодитися на експеримент. Особливо, коли приховувати нічого. Але Наталя  нас запитала: «Ви краще скажіть, скільки вона вам заплатила за статтю?»

Що на це сказати? В сказаному звільненою продавчинею може критися помста і вигадка. Так само усе може бути й правдою. Нам не цікавий особистий конфлікт між продавцями. Важливо дізнатися, чи справді тут обманюють покупців. 

На контрольних вагах супермаркету мобільник важив 146 грамм

Ми зателефонували до власника торгової мережі пані Юлії. Вона нас вислухала і повідомила, що з цього приводу з нами зв’яжеться менеджер. Ми чекали тиждень, та коли зрозуміли, що це марна справа, знов пішли до магазину. Представившись продавчині, яка змінила продавця Наташу, ми запитали, чи знає вона, що відпускає товар на вагах, які, можливо, настроєні на користь продавця. Вона сказала, що електронні ваги підкрутити не можна. До розмови підключилася її колега. Перекинувшись декількома фразами, вона нам сказала: «Коли хочете неприємностей, то пишіть статтю». Тоді ми дістали фотоапарат, сфотографували вітрину та свій мобільник на електронних вагах. Вони показали —155 грамів. За технічною характеристикою телефон Моторола Moto G4 Play має важити 137 грамів. Щоб переконатися в цьому, ми до візиту в магазин прийшли в один із супермаркетів та зважили його на контрольних вагах. Вони показали, що вага мобільника —146 грамів. Після фотосесії продавчиня за прилавком зателефонувала комусь зі своїх керівників: «Знову у магазин прийшов той самий журналіст і все фотографує». Потім стала телефонувати на 102. Тільки стражам порядку сказала, що в магазин прийшов невідомий і все фотографує.

Коли правоохоронці приїхали, продавчиня просила поліцейських, щоб ми в їх присутності видалили фото, тому що вона нам не дозволяла цього робити.

Хто ще так думає, пояснюємо, що в магазині фотографувати можна навіть тоді, коли є таблички, що фотофіксація заборонена. Наше право фотографувати підтвердив і поліцейський, що приїхав на виклик. 

Щодо скарги Олександри, перевірити якість продуктів нам не вдалося. Ваги справді не точні, але не на 60 грамів, як стверджувала колишня продавчиня, а на 18 грамів.

Читайте також:

За дорогою цибулею «потягнулася» морква та більше вразили чоловіків ціни на квіти

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (28)
  • Катя Славінська-Гриб

    Як добре що зараз там працюють адекватні продавці.
  • Наташа Бокова

    Її ніхто не давав право брихати робити людям пакості так що нехай угомониця сама
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    На жаль,  ці проблеми існують , абсолютно в кожному магазині ! 💯
    Хто б що  не писав і не говорив , а в магазинах міста  реалізовують продукти харчування непридатні за терміном. Часто , густо трапляються хамовиті продавці. А про те , що покупців дурять і обважують-- навіть, сумнівів не може бути.
    І з цим нічого не вдієш, бо це робота певних органів, а вони
    бездіють !
    Моя порада , обирайте магазини , де це роблять більш кваліфіковано 😆, або хоч не пащекУють.

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Таня Шеремета
    Ніякого сарказму ,
    тільки реалі життя. 😊

    Таня Шеремета reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Тетяна Костюк-Канєвська можливо я і не така розумна но сарказм тут не доречний.

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Таня Шеремета
    Приємно мати діалог з людиною ,яка  в темі ".😉

    Таня Шеремета reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Тетяна Костюк-Канєвська я чомусь так і подумала тому....

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Таня Шеремета
    Уявіть собі,  не пробувала, а працювала. І не в нашому місті , а в столиці нашої країни . Аж 10 безкінечних(для мене)  років. І це після тридцяти років педагогічного стажу, після роботи вчителем в школі.😉
    З власного досвіду , можу  Вам сказати , що торгівля в нашому місті , і в Києві, як кажуть одесити
    ,, две больших разницы".
    Так що , професія продавця не така вже й загадкова.Так само , як і те , що електронні ваги елементарно    ,,накручують".

    Таня Шеремета reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Тетяна Костюк-Канєвська мені цікаво а пробували працювати продавцем чомусь думають що продавцем може працювати люба людина навіть без навичок продавець повинен бути психолог без нервів без домашніх проблем і завжди не правий тому що покупець завжди правий навіть якщо покупець не правий при тому що всі помиляються а продавець немає права одним словом бездушний робот і тут буду не права скажете потрібно було вибирати іншу професію.
  • Таня Шеремета

    Мене цікавить не сам конфлікт а однобоке висвітлення  чому автор не перевірив факти написав статтю зі слів зацікавленої особи правда тут немає чому дивуватися синсація це головне.

    містянин reply Таня Шеремета

    Статтю уважніше читайте.

keyboard_arrow_up