Слідчий про тонкощі в роботі поліції

Слідчий про тонкощі в роботі поліції

З перших уст

Скільки легенд ходить по Козятину, ми не вивчали. Але одна з них була дуже популярною. Поважні дядьки і тьоті, державні посадовці на повному серйозі переказували, що Козятинське відділення поліції кришує наркомафію, бездіє, має з цього “мзду”, тобто кришує абсолютний кримінал.

Як будь-яка легенда — вона підтверджується або руйнується. У нашому випадку зруйнувалась і — з файної сторони. Ось коротеньке інтерв’ю зі слідчим Козятинського відділення поліції Денисом Савченком.

— Пане Денисе, то чим займаєтесь на роботі?

Відео дня

— Тим, чим належить поліції. Ось прийняв до свого провадження кримінальну справу досудового слідства. 20 жовтня працівники сектору кримінальної поліції провели оперативну закупівлю, в ході якого затримано громадянина України, 1978 року народження, мешканця м. Козятина мікрорайону ПРБ, який самостійно одноосібно виготовляв, вживав та збував наркотичні засоби. (Подробніше про цю справу читайте в статті Зловили наркоторговця! )

— То в чому його обвинувачують? Яке покарання?

— Це ст. 307 ч.2 КК України. Як показує практика, суд застосовує лише позбавлення волі не менше семи років. Плюс амністія до цієї статті не застосовується.

— Отак легко одним махом і посадять?

— Чому одним махом? До процесу затримання було проведено кропітку і тривалу роботу, задіяна велика кількість робітників поліції.

— Що ви маєте на увазі?

— Наприклад, співробітники сектору кримінальної поліції з’ясували про факт збуту наркотичних засобів. Провели певну перевірку. Переконались, що це так. Порушили кримінальне провадження, в даному випадку в травні. Продовжували документувати злочин і лише через півроку реалізували справу у вигляді затримання. У суд з “я сказав”, “я чув” не підеш. Необхідно в передбачений законом спосіб легально набути доказову базу, надати її в суд. Там з адвокатами перевірять професіоналізм поліції. По іншому аж ніяк. Буде оправдальний вирок, нас не пожаліє і не пожурить суддя, прокурор, адвокат, затриманий. Та й керівництво поліції не буде осторонь. Впритул до звільнення з роботи. А  я маю власні професійні амбіції, честь, гідність, родину. Само собою давав клятву на вірність Україні.

— Виходить, в рамках закону та професійної етики?

— У нашому відділенні поліції тільки так. Іншого підходу немає.

— Що ви порадили б споживачам затриманого?

— Найперше, звернутись до медиків. Пройти медичну реабілітацію, влитись, інтегруватись у суспільство на основі християнських цінностей.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Орлуша

    Чомусь  слідство ведуть тільки проти наркоторговців-одиночок, а наркотичну мафію ніхто не трогає, притони  торгують 24 година на добу.  І  тут поліція ділиться на дві групи. Перша група кришує наркопритони , друга група їх не помічає,  за наїзд на притон відрвіжуть все що можна. Інколи перші здають своїх підопічних для показухи роботи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up