Сміттєві пакети, маски та паперові рушники: у мережі розповсюджують список речей до школи. Фейк?

Сміттєві пакети, маски та паперові рушники: у мережі розповсюджують список речей до школи. Фейк?

В козятинській освіті кажуть, що у наших школах не видавали таких списків та не вимагають купувати ці речі. Окрім масок, адже під час перерви дитина має виходити з класу у засобах індивідуального захисту.

 

Останні кілька днів козятинчани, які мають школярів, активно коментують пост з картинкою-списком. Батьки не приховують обурення. Адже на папірці (згідно рекомендаційного листа МОЗ України) зазначено перелік необхідних речей, які кожен учень має принесли з собою на перше вересня.

Про що йдеться? Кожному по одній упаковці сміттєвих пакетів та паперових рушників (два рулона). Також вказано, що в портфелі має бути пакет із застібкою, в якому знаходяться:

Відео дня
  • 2-3 маски на один день
  • 1 пара рукавичок
  • 1 бутилочка (спрей) антисептику
  • 1 пачка антисептичних вологих серветок

Також написано, що кожен учень повинен мати пляшечку з водою.

Подібний список швидко розповсюдили соціальною мережею. Ми перевірили, чи це достовірна інформація і чи має вона відношення до козятинських освітніх закладів?

Спершу запитали деяких батьків, чи надходили їм такі списки від класних керівників. Батьки дівчинки, що навчається у школі №2 кажуть, що їм нічого подібного класний керівник не присилала. Мама дівчинки, що ходить до школи №1, теж нічого не знає про цей список. Класний керівник у вайбер-групі на запитання про цей список відповіла, щоб не вірили інформації з соцмереж.

Тож вирішити зателефонували до Управління освіти та спорту і запитали, чи видавали подібні списки у наших школах і чи взагалі повинні учні приносити до школи паперові рушники та інші речі з цього списку?

В освіті кажуть, що у наших школах не видавали таких списків та не вимагають купувати ці речі. Окрім масок, адже під час перерви дитина має виходити з класу у засобах індивідуального захисту.

- За рекомендацією Міністерства освіти та Міністерства охорони здоров'я місцева влада має повністю забезпечити антисептиками лише педагогічний персонал. Але, звичайно, ми закупили в більшій кількості і паперових рушників, і антисептиків, і рідкого мила. Ним будуть користуватися і діти. Такого, що дитина має прийти до школи зі своїми рушниками, своїми антисептиками - такого немає. Ми звертамося, якщо батьки вважають за потрібне дитині додатково якийсь антисептик покласти, то краще всього гелевий. Тому що ви розумієте, що таке антисептик. Підуть десь підпалять і мало що може бути. То це на розсуд батьків, - каже Олена Касаткіна, начальник управління освіти та спорту.

Нагадаємо, перший дзвоник у наших закладах освіти пролунає вчасно

Ми перевірили: у садочок — без м’яких іграшок, але з антисептиками
 

Опитування

Вам присилали такий перелік зі школи?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up