Сьогодні — Василя Сповідника. Вода має цілющу силу

Сьогодні — Василя Сповідника. Вода має цілющу силу

За православним календарем 25 квітня вшановується пам'ять святого Василя Сповідника
 

Василя Сповідника в народі прозвали парильником через погоду. Казали: «На Василя весна землю парить».

Василь проживав у VIII столітті і був відомий як єпископ міста Парії. Віруючі часто до нього приходили і називали Василя справжнім "пастирем Христового стада". У той час, коли в суспільстві панувала іконоборча діяльність, Василь заступався за послідовників Христової віри, а також захищав ікони, хоча за наказом їх потрібно було знищити. Через це він зазнав велику кількість мук і гонінь, зазнав злидні і голод.

Православні християни Святому Василю моляться для позбавлення від хвороб, а також для додання сил і мужності.

Відео дня

У народі говорили, що 25 квітня треба обов'язково заговорити воду, щоб потім пити її і зміцнювати здоров'я. Вважали, що цією водою потрібно вмиватися по середах.

Мисливці знали, що сьогодні точно виходять з барлогів ведмеді. Також 25 квітня можна було полювати на зайців. Про самих вухатих говорили: "Заєць, заєць, вискочи з куща".  
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up