Сьогодні відключень світла знову немає. Стало відомо, що не це вплинуло

Сьогодні відключень світла знову немає. Стало відомо, що не це вплинуло
  • У Вінницькій області уже кілька днів не діють погодинні відключення світла. Голова ОДА Сергій Борзов розповів, що допомагає обходитися без відключень.

Першим днем без відключень стало 12 лютого. Далі погодинних графіків не було.

У «Вінницяобленерго» повідомили, що енергетикам вдається тримати баланс генерації та споживання, а також здійснювати розподіл електроенергії на необхідному рівні для забезпечення потреб споживачів.

— Обмежень електропостачання поки не передбачається, — зазначили у повідомленні. — Разом з тим наголошуємо, що ситуація в енергосистемі країни залишається складною, тому не варто забувати про раціональне використання електроенергії!

Відео дня

Сьогодні, 17 лютого, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив: «Україна збільшила імпорт електроенергії — це допомагає обходитися без відключень».

— 14 лютого європейське енергооб’єднання ENTSO-E збільшило технічну можливість імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час. До цього максимально можливий імпорт з Європи становив 700 МВт вночі та 600 МВт в інші години доби, — зазначає Борзов. — Збільшення ліміту, а також відмова від експорту електроенергії (це рішення ухвалили ще у жовтні 2022-го) дозволили зменшити обсяги обмежень. «Укренерго» й надалі працюватиме над розширенням технічних можливостей для комерційного обміну між Україною та Європою».

 

Читайте також:

У Вінницькій області обмежень електропостачання поки не передбачається

«Чому в сусіда є, а в нас немає?» Дізналися схему відключення світла у Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up