Сонячні опіки: основні правила лікування

Сонячні опіки: основні правила лікування

У спекотну погоду дуже легко отримати сонячний опік, особливо, якщо не використовувати сонцезахисні креми. І в першу чергу, важливо захистити шкіру дитини, тому що вона більш чутлива.

Експерти кажуть, що до 6 місяців дітей взагалі не рекомендують піддавати прямому впливу сонця. У них ще недосконала система меланогенезу (пігмент меланін не утворюється, і шкіра практично відразу згорає). До того ж сонячні опіки підвищують ризик розвитку меланоми (досить агресивного онкологічного захворювання шкіри), пише maximum.fm

Про сонячні опіки можуть свідчити такі симптоми: біль, почервоніння, набряк, пухирі, підвищена температура. Якщо це сталося, тоді варто відвести дитину в тінь або краще зовсім піти додому.

Відео дня

Дерматологи радять прийняти прохолодну ванну (10-15 хвилин) або ж прикласти до ушкодженої ділянки шкіри холодний компрес. Це допоможе зняти запалення і больові відчуття. Також давайте дитині пити побільше води і не змащуйте шкіру сметаною або іншими жирними продуктами, тому що вони підтримують запалення, попри охолоджуючий ефект.

Нанести зволожувальний крем чи лосьйон

Найкраще у разі сонячних опіків наносити охолоджувальні зволожувальні засоби на водній основі. Британські дерматологи радять використовувати гель алое. У складі засобу не повинно бути спирту: він подразнюватиме шкіру.

Добре допомагають лосьйони з вітаміном В5-пантенолом (але це не популярна піна «Пантенол»), олією каріте та цинком у складі.

Тримати ці засоби можна у холодильнику, щоб посилити охолоджувальний ефект. Але холод має бути «м’який». Зволожувати уражену шкіру потрібно 3-5 разів на день.

Не варто лікувати опік місцевими знеболювальними препаратами. Це засоби, що містять у назві частину «-каїн». Вони дуже часто викликають алергічні реакції та ще більше подразнюють шкіру.

Також для полегшення самопочуття можна прийняти парацетамол або ібупрофен. Вони мають виражений протизапальний ефект і будуть діяти зсередини.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up