Субсидії грошима. Хто, де і як отримає?

Субсидії грошима. Хто, де і як отримає?

Перед виборами. З березня стартує нова модель монетизації субсидій. Їх даватимуть «живими» грошима на руки, а люди самостійно будуть розраховуватися за комуналку. Усі гроші перераховуватимуть через «Ощадбанк». У фінансовій установі роз’яснили, як будуть роздавати кошти з державного бюджету на комуналку

З 2019-го року в країні запустили монетизацію субсидій. Тобто процес отримання коштів готівкою. Першу модель запровадили з 1 січня 2019 року. За нею «новачки» — люди, які вперше звернулися за субсидією цього року, — отримуватимуть гроші на рахунки в «Ощадбанку». Знімати самостійно ці кошти люди не зможуть, а розраховуватися субсидією за комуналку буде сам банк (goo.gl/xsrokB).

Але під кінець січня Кабмін запровадив ше одну модель монетизації, яка стартувала у березні 2019 року. За нею всі, кому було призначено субсидію до 31 грудня 2018 року, зможуть отримати її готівкою, на руки.

На думку урядовців, головний зиск у тому, що домогосподарство може одразу використати залишок з субсидії. Для прикладу, якщо родина щомісяця отримує субсидію в розмірі 1600 гривень, а платіжка за лютий прийшла на 1100 гривень, то 500 гривень залишиться на потреби цієї сім’ї.

Відео дня

Гроші будуть проходити, як визначив уряд, через «Ощадбанк». Там роз’яснили, яким буде механізм перерахунку субсидій.

Разом з пенсією

Пенсіонери будуть отримувати кошти з субсидії на пенсійну картку свого банку. Тим, у кого немає картки, субсидію разом з пенсією доставить «Укрпошта».

Як зазначили у банку, пенсіонерам не потрібно додатково реєструватися для отримання субсидії. За порядком, який визначений у постанові уряду, субсидію будуть давати на руки разом з пенсією. А в обласному управлінні Пенсійного фонду повідомили, що такі виплати будуть видавати відповідно до графіка — з 4 по 25 число кожного місяця.

Запропонують відкрити рахунок

Люди, які не є пенсіонерами, будуть отримувати гроші з субсидії в «Ощадбанку». Перерахунок буде грошовим переказом через систему «Швидка копійка». Тоді гроші можна буде забрати у відділенні банку. Або на поточні рахунки, відкриті в «Ощадбанку», і тоді гроші можна буде зняти через банкомат. Якщо людина вже має поточний рахунок в «Ощадбанку», то субсидію автоматично зарахують саме на цей рахунок.

Банк повідомить у SMS про її надходження (за умови активованої послуги SMS-банкінгу — авт.). Якщо у отримувача субсидій немає рахунку в «Ощадбанку», тоді Міністерство соцполітики надішле лист «Укрпоштою» про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через банк.

При отриманні першої субсидії в грошовій формі через систему «Швидка копійка», субсидіанту буде запропоновано відкрити поточний рахунок. Людина отримуватиме SMS про подальші субсидії, а гроші з неї можна буде зняти у будь-якому банкоматі. І також платити ними за комуналку через онлайн-банкінг «Ощад 24/7».

Для отримання готівки з субсидії у відділенні банку потрібно надати лише паспорт та ідентифікаційний код. Перерахунок для отримувачів субсидій, які не є пенсіонерами, почнеться з 12 числа кожного місяця.

Більше роз’ясненнь читайте на офіційному сайті банку (goo.gl/HzjU9P).

Графік роботи відділень

У Козятині працює два відділення «Ощадбанку»:

Відділення 10001/0132

Вул. Героїв Майдану, 9

Телефон — 2-05-01

Графік роботи:

Пн.-Пт. — 8.00-16.30 і Сб. — 8.00-15.00

Без обідньої перерви.

Відділення 10001/0134

Вул. Січових Стрільців, 21

Телефон — 2-00-44

Графік роботи:

Пн.-Пт. — 8.00-16.30

Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ

Обідня перерва — 13.00-14.00.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up