Світлина козятинчанки потрапила до календаря «Сильні духом. Мами»

Світлина козятинчанки потрапила до календаря «Сильні духом. Мами»
  • У рамках фотопроекту «Сильні духом. Мами» випустили календар на 2020 рік.
  • Серед світлин жінок з різних куточків України є фотографія Інни Наумової.
  • Козятинчанка брала участь у проекті.
  • Календар можна побачити у нашому місті.
  • Де саме — читайте у нашому матеріалі.
     

У 2019 році Департамент військового капеланства УГКЦ    організував фотопроект «Сильні духом. Мами». Жінок з усієї України, які втратили синів на війні, запросили сфотографуватися. Серед учасниць була наша землячка Інна Наумова.

У рамках проекту випустили календар на 2020-ий рік. На одній зі світлин наша Інна Наумова.

Відео дня

У четвер, 16 січня жінка передала календар з автографом до фондів Музею історії міста. Того дня проходила акція «Museum selfie day», тож Інна Наумова долучилася до неї — зробила світлину у залі «Звитяга і мужність».

— Ми розповіли, що така акція проходить по всьому світу, — каже Лілія Макаревич, директорка музею. — Інна каже: «Я хочу туди, до сина (Вадима Наумова — авт.)». Ми увімкнули на екрані світлини кіборга Єсаулка. Там фотографії з голубами. Він колись захоплювався голубами. І на фоні світлин кіборга і портрету Вадима зробили фото.

До календаря увійшли світлини усіх учасниць проекту. Хоча матерів, які втратили своїх синів у кривавій війні на Сході України дуже багато. Лише на Козятинщині офіційні втрати — 14 осіб. Хоча на стенді у Музеї історії міста воїнів шістнадцять. В одного з них серце зупинилося уже на мирній території держави.

— У кожної мами неповторна доля. Кожна з них — героїчна жінка. Там і волонтерки є. Кожна свою місію виконує, — продовжує Макаревич.

— Серед учасниць є жінка, їй 48 років. Після того, як загинув син, вона еко-запліднення зробила і двох діток народила, — додає Наталія Баштова.

Календар можна переглянути. Він розташований у залі «Звитяга та мужність» Музею історії міста.

Адреса: вулиця Грушевського, 15. Працює музей з 9 до 18 крім вихідних.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up