Світлофор у Махнівці поставлять не раніше, ніж за два місяці

Світлофор у Махнівці поставлять не раніше, ніж за два місяці
  • Після трагічної ДТП, що трапилася на трасі М-21, обурення махнівчан не вщухає.
  • Люди повторно вийшли на акцію протесту і перекрили дорогу.
  • Обласна влада обіцяє, що світлофор встановлять через два місяці.
  • Чому проблему не можуть владнати раніше?

Після того, як 10 вересня на пішоході в Махнівці насмерть збили жінку, людям урвався терпець. Наступного дня вони перекрили рух транспорту. Обурені махнівчани вимагали, щоб на пішоході встановили світлофори, бо це вже не перший випадок, коли у центрі села збили людину. Громада дала термін до 20 вересня, інакше обіцяли знову перекрити дорогу. Кінцевий термін пройшов, проте світлофори так і не з’явилися. Тож махнівчани, як і обіцяли, у понеділок, 21 вересня знову вийшли на акцію протесту.

Спершу дорогу планували перекрити о 10-ій ранку, потім акцію відтермінували на другу половину дня. Як і минулого разу, люди ходили вперед-назад пішохідним переходом.

«С. Махнівка — наразі, кілометрові затори в обидві сторони. Траса міжнародного значення, яка поєднує Молдову та Білорусь», — написав у Фейсбук активіст Олег П’явка.

Відео дня

Минулого разу до людей приїхали представники місцевої влади. Цього разу махнівчани вимагали, щоб приїхав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов і дав їм гарантії, що проблему з безпекою руху на пішоході вирішать і назвав конкретні терміни. Інакше обіцяли перекрити дорогу у вівторок і не пустити до Вінниці Президента Володимира Зеленського.

Замість Сергія Борзова приїхав його заступник Олександр Піщик та начальник служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Алексєєв, а також Ігор Булавський, заступник голови Козятинської РДА.

Олександр Піщик пояснив, що траса М-21, яка проходить через Махнівку, перебуває на балансі Служби автомобільних доріг, тому для того, щоб організувати безпеку руху, потрібно розробити проектну документацію і пройти певну процедуру. Люди вимагали, щоб їм назвали конкретні терміни, коли це все буде зроблено.

— Це міжнародна дорога, тут необхідне погодження Головного управління національної поліції, — сказав Ігор Алексєєв, начальник служби автомобільних доріг. — Коли у мене буде дозвіл Національної поліції та Укравтодору — два місяці і я поставлю світлофор з проектною документацією, зі всім.

Понеділковій акції протесту передувало два громадських зібрання. Перше провели 14 вересня. Тоді вирішили написати звернення до відповідних органів влади з проханням посприяти у встановленні світлофору. Повторно громада села зібралася у п’ятницю, 18 вересня. Тоді збирали підписи стосовно того, щоб перенести пішохідний перехід в інше місце і поставити світлофор. Проте для того, щоб його встановити, потрібно спершу розробити проект.

— Уже є організація, яка має його виготовити. Вартість проекту, плюс робіт — приблизно 600 тисяч, а то і більше. Тому до цього має долучитися ще й фінансування сільської ради, на що ініціативна група разом із сільською радою дали погодження. На сьогодні облдержадміністрації та службі автомобільних доріг підписи із погодженням потрібні для того, щоб проект почав робитися. Єдине, що залишилося зараз — погодження із Національною поліцією. Саме це вам намагався пояснити Алексєєв — сказав махнівчанам Ігор Булавський.

Заступник голови Вінницької ОДА Олександр Піщик запевнив, що з вівторка, 22 вересня почнуть проводити роботи з облаштування пішохідного переходу на визначеному місці і встановлять дорожні знаки. Паралельно з цим почнеться процедура підготовки до встановлення світлофора. Після погодження з необхідними установами, розробки проекту та виділення коштів візьмуться за встановлення. Триватиме це два місяці. Піщик пообіцяв, що триматиме ситуацію на особистому контролі.

Читайте також:

"Кілометрові затори в обидві сторони": махнівчани перекрили трасу

Самого світлофора у Махнівці буде замало - експерт

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up