Свято до дня матері провели у бібліотеці

Свято до дня матері провели у бібліотеці
Віта Білінська нагороджує Світлану Остапенко за перемогу в конкурсі

У приміщенні Центральної районної бібліотеки відбулося літературно-мистецьке свято до дня матері. На захід запросили школярів району, а також учнів училища та десятикласників школи № 2 у якості глядачів.

Учасники читали вірші та співали пісні про матерів. А працівники бібліотеки нагородили грамотами Зоряну Порхун та Світлану Остапенко за перемогу в номінації «Поезія» на обласному конкурсі молодіжної творчості «Наша рідна земля Україною зветься».

Ведучі свята, десятикласниці школи № 2

Відео дня

Одна з учасниць Олена Павлюк приїхала на свято з Вернигородка. Працівниця будинку культури долучилася до заходу замість бібліотекаря, яка захворіла й не змогла взяти участь в акції. На сцені жінка виконала «Пісню про маму» Тетяни Бученко. Каже, для неї день матері має особливе значення.

— Це дуже чутливе свято, — розповіла Олена Павлюк зі сльозами на очах. — Бо моєї мами, на жаль, уже немає. Але я дуже рада за тих, у кого є в живих мами. Тому що їх треба берегти і шанувати, поки вони живі. Щоб не було занадто пізно.

Ліза Кривунець грає на флейті «Шербурзькі парасольки»

П’ятикласниця Махаринецької школи Ліза Кривунець підготувала до свята два музичних твори на флейті: «Шербурзькі парасольки» і «Зелені рукава». Грою на духовому музичному інструменті захопилася минулого року, коли почула звуки флейти по телевізору.

— Мені сподобався і її вигляд, і звучання, — каже дівчинка. — Я вже знала, що хочу саме на ній грати. Наступного року я ще хочу записатися на кларнет.

Також Ліза зачитала усім присутнім вірш про маму, який написала сама. Дівчинка захоплюється поезією. В творчому доробку має вірші на різну тематику: і про Україну, і про природу.

— Вірш я написала нещодавно до Восьмого березня як подарунок своїй мамі Наталі, — розказала Ліза. — Він зовсім не великий, але я в нього вклала всю свою любов до своєї матусі. На день матері я її теж привітала. Я їй зробила листівку і задекламувала той самий вірш, який читала сьогодні.

►  Лілія Тимощук (праворуч) разом з донькою Анастасією виконують пісню «Мама і донька»

За словами організатора Наталії Горецької, мета заходу — прищепити дітям любов та повагу як до своїх матерів, так і до рідної землі. Адже в країні досі триває війна і багато людей на передовій гинуть за збереження цілісності України.

Швець Михайло читає вірш

— Я хочу їх навчити патріотичного виховання, — каже Наталія Горецька. — Тому що мати — це основне і найрідніше, що є у нас в цьому світі. І ми повинні перед нею приклонитися і поважати її як рідну неньку, яка навчила нас співати пісень, яка виховує і вчить нас, маленьких пташечок, які ще не вилетіли з гнізда. Повага і любов до матері — це перш за все. І, звісно, віддане серце нашій Україні. Ми дуже вдячні усім, хто долучився до нашого заходу. Навіть ті, хто не зміг сьогодні приїхати, знайшов гідну заміну.

Олена Удвуд

Дивіться ще:

Козятинці одягнули вишиванки (оновлено)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up