«Три дні тому на посьолку зрізали шестирічну обліпиху, а зараз ріжуть вербу»

«Три дні тому на посьолку зрізали шестирічну обліпиху, а зараз ріжуть вербу»
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулася мешканка багатоповерхівки в центрі міста.
  • Каже, за будинком зрізають вербу, а чи є дозвіл, чи нема — не знає.
  • Чому видалили дерево — дізнавалися наші журналісти

У п’ятницю, 28 жовтня отримали телефонний дзвінок від жінки, яка мешкає у багатоповерхівці.

— У нас будинок кооперативний по Пушкіна, — каже козятинчанка. — Три дні тому на посьолку зрізали шестирічну обліпиху, а це за будинком величезна верба така, зараз її ріжуть. Чи у них є дозвіл, чи нема?

Після телефонної розмови ми пішли до будинку, про який казала жінка. Ми ще не дійшли до багатоповерхівки, як почули звуки пилки. Територія перед висоткою огороджена червоною стрічкою. Тут саме працювало троє чоловіків. Один з них розпилював вербу, двоє носили шматки стовбура. Підійшли до них, щоб запитати, чому вони видаляють дерево.

Відео дня

— Ви бачили там перегородку? — запитав нас один із працівників.

— Бачили, — відповіли ми і показали журналістське посвідчення. — Нам подзвонила людина, сказала, що ріжуть вербу.

— Вийдіть за територію, — продовжував наполягати чоловік.

— Ви вербу ріжете чому? Вона аварійна? — запитали ми.

— Так. Зв’яжіться з головою ОСББ — це буде найкраще, — почули ми у відповідь.

Ми зателефонували до голови ОСББ Оксани Павлівської і запитали, чи справді вербу зрізають за вказівкою ОСББ і з якої причини.

— Вона вся потріскана, — розповідає Оксана Павлівська. — Вже два рази обламувалися великі гілки. Можете підійти, поцікавитися, вона трухлява вся. Вона від дощу потріскана вся була. Гілки вже всі лежали тут, де маленький базарчик. Який сенс мені чекати, коли буде обледеніння і ніхто не поліз би на ту вербу, а я б платила потім за ремонт даху. Верба взагалі крихка порода дерева. В цьому справа. Обліпиху ми зрізали 22 жовтня, вона також суха була і постійно гілки обламувалися. У верби від дощів обламувалися гілляки, її підчищали постійно і не було вже просто що там лишати.

Голова ОСББ каже — двічі зверталася до Управління житлово-комунального господарства з приводу аварійного дерева. В управлінні запитали, чи земля, на якій росте верба, приватизована, і сказали — якщо це приватна територія, будинок має вирішити, що робити з деревом.

— На зборах правління ми вирішили вербу все таки зрізати. Як би не хотіли, але люди бачили, в якому вона стані. Мало того, що вона на рівні п’ятого поверху виросла, їй вже 32 роки. Відколи будинок, відтоді ця верба в нас. Як її посадили, жінка ще жива, чоловіка вже немає, а верба стояла, — підсумовує Оксана Павлівська.

 

Читайте також:

До канави на Незалежності додалися ще й видерті квадрати. Коли відремонтують?

З опалим листям можна все робити, що кому підходить, але не спалювати його

Листя, гілки і не тільки — як виглядають тротуари і узбіччя поза центром міста

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up