Центральну районну лікарню взяли на баланс козятинської міської ради

Центральну районну лікарню взяли на баланс козятинської міської ради
Фото з архіву газети
  • Такий результат отримали після одностайного голосування депутатів за рішення про надання згоди на прийняття до комунальної власності Козятинської міської ради цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Козятинська центральна районна лікарня Козятинської районної ради».
  • Про це йдеться на сторінці козятинської міської ТГ_

Як зауважив на сесії головний лікар медичного закладу Олександр Кравчук наразі, завдяки реалізації з квітня 2020 року другого етапу медичної реформи в Україні, що поширюється на заклади вторинної (спеціалізованої) ланки медичної допомоги, Козятинська районна лікарня майже повністю фінансується Національною службою здоров’я України.

Так, згідно впровадженого реформою принципу «гроші йдуть за пацієнтом», ЦРЛ отримує від НСЗУ 58 мільйонів гривень. Ця сума у прийдешньому році може збільшитися до 60 мільйонів. І це повна забезпеченість по зарплатам працівникам лікарні та витратні матеріали. Проблемними залишаються оплата комунальних рахунків, роботи призовних медичних комісій та послуг, що надаються пільговим категоріям населення. Ці статті повинен закривати засновник медичної установи та бюджети громад, чиї мешканці користуються послугами лікарні.

Нагадаємо, що Козятинська ЦРЛ – опорна лікарня, багатопрофільний заклад інтенсивного лікування, що віднесений до спеціалізованих медичних закладів у лікуванні хворих на COVID-19. Саме Козятинська районна лікарня стала першою у Вінницькій області, де почали робити ІФА-тестування на коронавірус.

Відео дня

Наразі заклад знаходиться на етапі активного входження у державну програму «Велике будівництво», в рамках якої фактично перебудується і значно оновиться відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Вже зроблено велику роботу з проектування та проведення тендерної процедури. У проекті передбачено збереження та осучаснення корпусів лікарні, а також встановлення новітнього обладнання: комп’ютерного томографа, цифрових рентген- та УЗД-апаратів тощо.

Після виступу Олександра Кравчука депутати міської ради одноголосно підтримали рішення про надання згоди на прийняття в комунальну власність Козятинської міської ради цілісного майнового комплексу та прийняття усіх повноважень, прав та обов’язків засновника юридичної особи КП «Козятинська центральна районна лікарня»

«Ковідний фонд»: для опорних лікарень, в тому числі і козятинської, виділять близько 60 мільйонів гривень
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up