Центральну вулицю Козятина перекрили для зйомок. Що це було?

Центральну вулицю Козятина перекрили для зйомок. Що це було?
  • У четвер, 15 липня частину вулиці Грушевського і Мічуріна перекрили чотири екіпажі правоохоронців.
  • Тут проводили зйомки ролика.
  • Розповідаємо, як проходив процес і що знімали.
  • Читайте до кінця — це цікаво.

Друга година дня, шалена спека, на термометрі +33. На перехресті вулиць Грушевського і Мічуріна зібралася знімальна група. Автор проекту, і, за сумісництвом, режисер та оператор — Ілля Мхеідзе. Помічник режисера — Артем Павленко.

За сценарієм кілька десятків підлітків мають бігти з трьох сторін на перехрестя.

Відео дня

Ілля Мхеідзе знімав цей фрагмент на вершечку драбини, яку поставили просто посеред перехрестя.

Спершу — невелика репетиція, потім — реальні зйомки. Коли на камері натискалася кнопка «стоп», режисер давав настанови акторам.

Це — зйомки рекламного ролика для Музею історії міста. Про цей проект ми розповідали кілька днів тому. Козятинчанин Ілля Мхеідзе вирішив зняти відео для нашого музею, щоб привернути увагу до закладу.

У зйомках ролика взяли участь вихованці танцювальної студії «Зорянка-Арт». Керівники Антон та Аліса Машевські підготували дітей, а Антон Машевський допомагав під час зйомок. Щоб зафільмувати цей крихітний шматочок відео, акторам довелося бігти перехрестям більше двох десятків разів. Для цього впродовж двох годин з двох боків вулиць Мічуріна і Грушевського чергували екіпажі правоохоронців. Вони перекрили дорогу і пояснювали водіям, що треба їхати в об’їзд.

Поки режисер налаштовував камеру, актори перечікували у затінку, щоб хоч якось заховатися від палючого сонця. Тим часом за процесом спостерігали деякі мешканці дев’ятиповірхівки зі своїх балконів.

Поки знімали цю сцену на вулиці, у приміщенні Музею, де стояла приємна прохолода, готували до зйомок головну героїню ролика — Каріну Шнягу. Їй саме робили макіяж.

Дівчина вже має акторський досвід, бо протягом кількох років займається у «Зорянці-Арт» і бере участь виставах, але для ролика знімається вперше.

— Я не дуже хвилююся, — каже Каріна. — Завдяки тому, що я в «Зорянці» дуже багато років танцюю, я вже не хвилююся.

Для образу Каріні довелося пофарбувати волосся. Спершу ця ідеї не дуже прийшла дівчині до душі, але знайшли вихід із ситуації — замість стійкої фарби використали тонувальний бальзам.

— Я така більш зухвала, у мене такий характер, що я маю вести за собою, я лідер, — каже Каріна про свій образ.

— Ти готова працювати допізна? Ти ж знаєш, що зйомки будуть дуже довго.

— Так, ми на танцях по шість годин і по сім годин, то в мене вже є досвід, — відповідає дівчина.

Поруч за процесом спостерігає мама Світлана.

— А ви що думаєте про зйомки? — запитуємо Світлану Шнягу.

— Я взагалі не знаю, що це буде, — каже жінка. — Для мене це буде сюрприз. Вона ж постійно грає, то вона Попелюшка, то Снігова королева. У всіх казках, які робить «Зорянка-Арт», вона в головних ролях. Тому мені цікаво, що ж це таке буде, що це за дівчинка-неформалка і в музеї? Що це за сюжет? То для мене взагалі сюрприз. Я в очікуванні.

Музей того дня перетворився на міні-знімальний майданчик. У виставковій залі тут розклали апаратуру.

— Які у вас враження від зйомок? — запитуємо Лілію Макаревич, директора Музею історії міста.

— Поки що переживаю тільки, щоб нічого ніде не зламалося, переживаю за майно, — каже Лілія Макаревич. — А там побачимо, результат буде. Слава Богу, що є увага, що продемонструють це. Я думаю, це заохотить молодь і будуть частіше приходити до музею. Щоправда, до нас і так школярі ходять на екскурсії, але хотілося б, щоб більш масово ходили, так, як Ілля задумав, що просто збивають всіх з ніг і діти біжать до музею. Ми про це мріємо завжди, щоб вони бігли, хотіли щось пізнати, дізнатися.

Це не вперше у нашому музеї працює знімальна група. Тут уже фільмували декілька сцен для документальної стрічки про уродженця нашого міста, режисера «За двома зайцями» Віктора Іванова, кіно про польського поета Тимка Падуру, а ще Людмила Кирилюк готувала фільм про наш вокзал і декілька сцен також знімала у музеї.

Тим часом на вулиці тривають зйомки. Драбину вже забрали, Ілля знімає, стоячи на землі. Діти біжать просто на нього.

А ми повертаємося до приміщення музею. Головній героїні вже зробили макіяж, тож вона чекає свого виходу на майданчик. Каже, трохи не комфортно почувається через накладні вії, бо раніше ніколи їх не клеїла, тому незвично. Але краса, як кажуть, вимагає жертв.

На Каріні чорна кофтинка з довгими рукавами, червона спідниця-шотландка, чорні колготки і бандани на ногах — рожева й чорна. У волоссі — прядка кислотно-салатового кольору. Одяг купували спеціально для зйомок. А над кофтинкою дівчині довелося трішки погратися, щоб образ був довершеним — Каріна порізала її в різних місцях, щоб вона виглядала рваною.

— Бомба, — сказав режисер, побачивши головну героїню.

Згодом виявилося, що колір однієї з бандан переплутали — замість чорної мала бути біла, тож довелося трохи перевдягнутися.

Тим часом зйомки сцени на перехресті завершилися і актори перебралися до Музею історії міста. Ілля Мхеідзе, який працював понад дві години під палючим сонцем без перерви, забіг до музею випити води. Осушив одразу обидві склянки, заплющивши очі, поки тамував спрагу.

Почалася підготовка до зйомки фінальної сцени, у якій головна героїня каже: «Добре, що у маленькому місті плітки розходяться швидше, ніж стікери у твоєму телеграмі», після чого до музею вбігає натовп підлітків.

Спершу з Кариною репетирували фразу. Довелося зробити кілька вправ для артикуляції. Їх показував сам режисер.

Далі — трохи погратися із мікрофоном.

І коли усі приготування завершилися, взялися за зйомку.

Та якщо ви думаєте, що на цьому все закінчилося, то ні. Бо фінальна сцена не означала фіналу роботи. Після невеликої перерви зйомки продовжилися. Решту акторів відпустили і взялися працювати з головною героїнею.

Почалися зйомки у кімнатах музею. Залу «Селянська хата» заполонив дим.

Та без паніки, це не пожежа. Це всього лиш дим-машина, яку використали, аби надати відео необхідної атмосфери.

Сцени з експонатами знімали у різних залах музею. Та не будемо розкривати всі карти, більш детально все побачите у ролику. Додамо лише, що зйомки тривали до пізньої ночі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач73

    Горжусь !!
  • Валерій Загребельний

    Режисер мабудь не здогадується, що справжній музей знаходиться в кінці вул. першого президента України Грушевського .Там не те що дорога не заасфальтована, там навіть грейдер не проходив А після цих мультиків то мабуть ДЄНЄГ НЄТ.....

    Микола Олександрович reply Валерій Загребельний

    Валєра, грушевський не був першим президентом України, шо ти верзеш взгалі

    Валерій Загребельний reply Микола Олександрович

    Валерій Загребельний reply Микола Олександрович

    Його там малюють кому як вигідно .

keyboard_arrow_up