Творчість — у геометрії

Творчість — у геометрії
На світлині зліва направо: Анастасія Біда, Інна Пастушенко, Марина Музичук, Богдан Загоруйко, Катерина Павловська, Тетяна Гунчак

У 2017 році кафедра алгебри і методики навчання математики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського започаткувала  Олімпіаду геометричної творчості імені В’ячеслава Ясінського.

Вона приурочена 60-річчю з дня народження цього заслуженого учителя України. Це вшанування світлої пам’яті визнаного не лише в Україні, а й за її межами, «композитора» математичних задач, стержнем творчості якого була геометрія.

Захід відбувся 28 січня за такими напрямками: турнір методичних знахідок, змагання з розв’язування геометричних задач  та конкурс творчих робіт з геометрії.

Учасниками стали козятинчани. Це учні 9-го класу СШ №1 Богдан Загоруйко, Марина Музичук, Тетяна Гунчак, Катерина Павловська, Інна Пастушенко та учениця 8 класу ЗШ №2 Анастасія Біда, яка уже два роки поспіль є призером обласної олімпіади з математики.

Відео дня

Надзвичайно цікавими виявились усі етапи, які проводились у рамках даної Олімпіади. Учні А. Біда, М. Музичук, Б. Загоруйко випробували свої сили у розв’язуванні геометричних задач. Правильно вибрана стратегія дозволила їм отримати Дипломи ІІІ ступеня в змаганнях Олімпіади, яка зібрала найкращих геометрів області.

А ось юним дослідникам І. Пастушенко, К. Павловській, Т. Гунчак удача усміхнулась у конкурсі творчих робіт з геометрії. Вони завоювали перше місце у такому престижному турнірі. Впевнена, що це стане гарним поштовхом у подальшому розвитку їх інтересів до вивчення  геометрії.

Започаткована Олімпіада відрізнялася від класичного проведення олімпіад з базових дисциплін. І в учнів, і в учителів була можливість активного спілкування один з одним, а сама перевірка олімпіадних робіт здійснювалася безпосередньо у присутності учасників. Кожен міг одразу апелювати щодо оцінювання розв’язку своєї задачі.

Відкриття та закриття Олімпіади роблять честь одному з найстаріших факультетів педуніверситету – фізико-математичному. І викладачі, і студенти у надзвичайно теплій та зворушливій атмосфері висловили слова вдячності людині, з якою вони працювали і яка навчала їх та на честь якої ця Олімпіада була організована.

Сподіваємося, що наступного року кількість бажаючих взяти участь в Олімпіаді збільшиться. Надзвичайно приємно було стати учасниками саме у вперше організованому заході, та ще й повернутися до своїх навчальних закладів з перемогами, які надихають на зусилля та старання навчатися ще краще!

 

Інна Мадей

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up