У Іванківцях не хочуть жити без медпункта

У Іванківцях не хочуть жити без медпункта

Жителі села Іванківці, що на території Козятинської сільради, приїхали на початку тижня на уклін до голови райради з колективною заявою.

Люди зібрали більше 200 підписів тих, хто не погоджується на таке медичне обслуговування.

Проблема іванківчан — не працює медпункт. Тільки два рази в тиждень приймає людей сімейний лікар.

Виконуюча обов’язки головного лікаря центру сімейної медицини району (ЦПМСД) Валентини Лобченко прокоментувала газеті “RIA-Козятин”, що медсестра, яка раніше працювала в медпункті села Іванківці, подалася на роботу в міську лабораторію. Тому два рази на тиждень в село приїздять двоє лікарів. За словами пані Лобченко, за новою програмою, фельдшерські амбулаторні пункти в селі не передбачені, а передбачені пункти здоров’я.

Відео дня

Можна тільки поспівчувати мешканцям села. ФАПи ліквідували, а взамін чогось нового не створили. Як каже завідувачка, колись з’явиться  середній медперсонал, який можливо стане працювати в селі. Фінансування, сподівається, що буде. Тільки законопроект 7117, який внесли на розгляд у Верховну Раду, не дає відповіді на таке запитання.

Можна поспівчувати і сільським радам, які вже зіткнулись з медичною реформою на селі. Законопроект, хоча і передбачає додаткове фінансування сільської медицини, та він не дає відповіді, хто конкретно має фінансувати її. Цей законопроект є частиною медичної реформи і дає можливість разом з місцевою владою розв’язати нагальні проблеми сільської медицини (відсутність лікарів, погано обладнаних амбулаторій та МАПів).

Отож, була група активістів у голови районної ради Віктора Слободянюка. Його особисто сільські візитери не застали. Його представники завірили, що заява буде розглянута в десятиденний термін..  

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Andrii Mosondz

    Такое впечатление что в Украине все больные,люди откройте глаза,почитайте сколько детей умирает от вакцин,и по статистике и после вакцинации,от рака!Выключите зомбоящик прочитайте полезную информацию,а не черпайте все из ящика который зомбирует!!!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up