У Козятині провели перший патріотичний забіг

У Козятині провели перший патріотичний забіг
  • У вівторок, 24 серпня Україна святкуватиме своє 30-річчя.

  • Заходи, приурочені до Дня незалежності, відбулися напередодні, 23 серпня.

  • Розповідаємо, як це було.

Святкування Дня незалежності почалося ще зранку. Перед будівлею райдержадміністрації зібралися люди. Чимало з них прийшли у вишиванках.

О дев'ятій годині старший сержант Анатолій Древецький разом з онуком підняли державний прапор. Після цього зазвучав Гімн України. Хвилиною мовчання пом'янули загиблих в АТО/ООС героїв. Після чого гості заходу перемістилися ближче до будинку культури. Тут оформили дві виставки - світлин Ольги Тимощук “Я став на захист України заради мирного життя. Герої неоголошеної війни” і картин пленеру “Водокачка-Арт”.

Відео дня

Також на гостей свята чекав ще один невеликий пісенно-танцювальний сюрприз. Володимир Вдовенко та Тетяна Чеканівська заспівали пісню, а вихованці танцювальної студії “Зорянка-Арт” спільно з учнями шкіл провели флешмоб. Діти танцювали під мікс із різних композицій - це були і уривки з патріотичних пісень, і вірш Тараса Шевченка, покладений на мелодію з пісні Леді Ґаґи, і “Чом ти не прийшов” під музику ламбади, і навіть “Підманула підвела” під музику з пісні Ґері Халівел “It’s raining men”.

Поки тривали виступи, під ялинкою проходила реєстрація на патріотичний забіг “Шаную воїнів. Біжу за героїв України”.

Взяти участь у забігу вирішили більше сотні учасників. Серед них були воїни та ветерани АТО як з Козятина, так і з Вінниці, а також козятинчани. Кожен учасник отримав наліпку з номером та іменем героя, за якого біг.

Стартував забіг від площі Героїв Майдану. Тут по обидва боки вишикувалися діти з повітряними кульками.

Першими на старті вишикувалися бійці, за ними - інші учасники. Зі словами “Слава Україні” бігуни рушили в бік перехрестя. Попереду колони їхав автомобіль, прикрашений прапорами.

Поки учасники бігли через вулиці Пилипа Орлика і Незалежності назад на площу, тут також не було коли нудьгувати і ловити ґави. Дітям з повітряними кульками треба було швиденько вишикуватися у дві колони, але цього разу вже перед фінішем. Довго чекати не довелося. Менше, ніж за десять хвилин, першими фінішували учасники під номерами 36, 14 і 75. За ними усі решта добігли до фінішу. Їх підтримували оплесками і гучними вигуками. Переступивши фініш, учасники забігу робили кілька ковтків води.

Усім, хто взяв участь у забігу “Шаную воїнів. Біжу за героїв України”, вручили медалі. Їх нагороджували хлопці і дівчата, одягнені у національні костюми. Після цього учасники багато фотографувалися.

Членам родин загиблих військових подарували квіти.

Працівників різних установ, підприємств та організацій нагородили грамотами і відзнаками міський голова Тетяна Єрмолаєва, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Олександр Пузир та голова ради ветеранів Федір Кропива.

Поки тривало нагородження, діти намагалися зламати лавку-парасольку. На щастя, їм це не вдалося - парасолька хоч і ходила ходором, та все ж не відірвалася.

Коли офіційна частина добігла до кінця, розгорнули величезний прапор, по обидва боки від якого вишикувалися учасники “Зорянки-Арт” і гості заходу. Усі разом колоною вони рушили до пам’ятника загиблим героям АТО/ООС.

До пам’ятника і дошки пошани поклали квіти.

До слова запросили отців Романа Масиру та Василя Влізло.

Вони помолилися разом з учасниками заходу. Також до слова запросили очільницю громади Тетяну Єрмолаєву та завідуючу сектору по роботі та соціальній підтримці воїнів АТО та членів їх сімей Інну Наумову.

Після цього гості заходу повернулися назад на площу.

Щоправда, людей було вже значно менше. Поки тривало покладання вінків, конструкцію, яка позначала фініш забігу, прибрали. На площі художниця Тетяна Куліш Козятинській громаді передала картини, які написали учасники пленеру “Водокачка-Арт”. Гості заходу разом виконали Гімн України. Наостанок Тетяна Єрмолаєва подякувала учасникам танцювальної студії “Зорянка-Арт” і керівникам Антону та Алісі Машевським.

Це не всі заходи до Дня незалежності. Увечері на нас чекає фестиваль “Рок-Козятин”, який проведуть на стадіоні училища. Про це розкажемо вам вже завтра.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Гумінська

    Мені приємно, що це все відбувається в Козятині.
  • Катерина Бальшанек

    Надзвичайно гарна ідея свята  незрівнянно втілена у життя!

    Дякую Козятинська міська ТГ  за чудове свято

keyboard_arrow_up