У Козятині розпочався сезон весіль

У Козятині розпочався сезон весіль

За традицією, серпень багатий на весілля. Не став винятком останній місяць літа і цього року. Тільки в першу суботу серпня в нашому місті на весільний рушник стали чотири молоді пари

У поле нашого зору потрапила пара, яка була на реєстрації шлюбу четвертою. Це були старший інспектор Козятинської поліції Людмила та слідчий цього ж відділення Андрій. На День міста вони відсвяткували заручини. А 3 серпня стали на весільний рушник.

Після святкової церемонії Андрій взяв свою наречену на руки і кружляв з нею майже хвилину. На питання, що вона відчувала в той момент, відповіла одною фразою: «Для мене все весілля є і буде казкою».

Відео дня

Потім наречений взяв за руки Людмилу і провів до білого кабріолету. Ширина автівки виявилась трохи завузькою для весільної сукні нареченої. Щоб плаття дружини виглядало й надалі бездоганно, Андрій вирішив сісти збоку. Так вони і доїхали до фотоательє, а звідти на природу. 

Український рушник - символ весілля

Про те, що весільний рушник є основним обрядовим елементом у створенні нової сім’ї, вказують багато традицій. Неможливо уявити українське весілля без весільних рушників. Один з найбільш хвилюючих моментів урочистості - це коли молоді разом стають на весільний рушник в РАЦСІ. Стоять на ньому, даючи тим самим згоду на одруження одне одному.

Рушниками перев’язують сватів, які після святкової церемонії одруження стають весільними наглядачами бенкетного столу та вартовими приїзду молодят на початок застілля. А поки молодята зі своєю свитою  в дивовижному місці природи наливають у келихи шампанське та влаштовують фотосесію, «рушники» (народна назва сватів) розважають приїжджих родичів подружжя та перших весільних гостей.

Між двома частинами казки – 15 км

Побувши трохи більше години на природі та отримавши заряд позитивних емоцій, молодята зі своїм супроводом поспішили до гостей. Вони звикли у відділку поліції до чіткого графіка роботи, а до місця весільного столу було майже 15 км.

Білий кабріолет на дистанції відпрацював як годинник. У молодят ще був час, щоб підготуватися до поздоровлень гостей. Молодята й надалі перебували в своїй казці, що по-народному її назвали весілля або казка рушників.     

Дмитро Артемчук

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Valentina Shaidovska

    Дуже добре. Щастя всім молодим.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up