У махнівській громаді проконсультувати землевласників та землекористувачів

У махнівській громаді проконсультувати землевласників та землекористувачів

Днями жителям Махнівської територіальної громади озвучили ключові зміни в земельних відносинах під час воєнного стану 

Як повідомляє Козятинський місцевий центр з надання БВПД, у зв’язку із введенням 24 лютого на території України воєнного стану, відбулися зміни практично у всіх сферах правовідносин, в тому числі і в галузі земельного права.

Днями юристки Козятинського бюро правової допомоги Аліна Бондарчук та Марина Лавренюк відвідали Махнівську ОТГ, аби проконсультувати землевласників та землекористувачів громади в рамках виконання Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».

В ході спілкування юристки роз’яснили відвідувачам, що на час дії правового режиму воєнного стану забороняється безоплатна передача у власність земельних ділянок державної та комунальної власності, також заборонено надання дозволів на розробку технічної документації із землеустрою.

Відео дня

Також фахівці зазначили, що якщо, термін дії договору оренди землі закінчився після введення воєнного стану, то його дія продовжуються на один рік без волевиявлення сторін.

  • Який порядок оформлення документів на земельну ділянку (пай);
  • Які підстави для розірвання договору оренди землі в судовому порядку;
  • А як успадкувати земельну ділянку під час воєнного стану;
  • Як можуть отримати земельну ділянки захисники нашої держави - учасники АТО.

Відповіді на ці і не тільки правові питання отримали жителі територіальної громади та іншу необхідну юридичну інформацію. Також юристки розповсюдили буклети правового характеру відповідного тематичного спрямування та повідомили де можна отримати безоплатну правову допомогу.

  • До слова, раніше ми писали  про можливі безкоштовні платформи для консультацій та роз'ясненяя з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги. Як отримати безоплатну правову допомогу? Читайте ТУТ

Читайте також

Шахраї придумали нову схему обману у фейсбуці. Правила кібербезпеки

«Уламкові поранення тіла, в реанімації». Шахраї використовують ім'я Діани Цимбарович

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up