У МОЗ зізнались, що закривали парки і обприскували дороги скоріше для психологічного ефекту

У МОЗ зізнались, що закривали парки і обприскували дороги скоріше для психологічного ефекту

До 11 травня в Україні діє заборона на прогулянки в парках, та вже з понеділка, обмеження  пом'якшуватимуть. Це означає, що українцям дозволять гуляти парками та скверами. 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів чому насправді діяла заборона на прогулянки в парках. 
– Ми закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це було питання впливу не на епідеміологічний процес, а на психологічний,– зазначив Ляшко. А також додав: «Коли парки закриті, у людей немає відчуття безпеки». За його словами, саме відчуття тривоги допомогло українцям зрозуміти, що краще залишатися вдома. 
Головний санітарний лікар розповів, що методику психологічного впливу перейняли в інших країн. Зокрема, аналізували заходи, до яких вдавалися в Китаї, Італії, спілкувалися з послами інших держав. Ляшко зазначив, що після цього зрозуміли, що люди не бачать коронавірус, це невидима інфекція. Тому потрібно було створити певний психологічний ефект, аби люди дотримувалися карантину.

Опитування

Чи варто було, на вашу думку, на час карантину закривати парки/сквери?

Читайте також:

Відео дня

Як змінювався козятинський парк впродовж років
Карантин продовжили до 22 травня. Що дозволять вже з наступного тижня?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Риа я твой рот ебал

    И разве это страна блядь ? Цирк какой-то

    Артем reply Риа я твой рот ебал

    Кому не нравится Украина - чемодан-вокзал-Китай(или любая другая страна). У нас хотя бы все освещается прессой, а в Китае до сих пор коммунизды врут, что победили вирус и своему народу рты полицейскими дубинками затыкают
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up