У парку бродячий пес прокусив хлопцеві ногу

У парку бродячий пес прокусив хлопцеві ногу
  • Днями безпритульний собака покусав козятинчанина.
  • Інцидент стався у центрі Козятина, в місці, де завше багато дітей — в сквері.
  • Розповідаємо, що робити, аби себе убезпечити від агресії чотирилапих

Безпритульні тварини, як і брудна вода з кранів — одвічна проблема нашого міста. Щороку чотирилапих на вулицях Козятина стає все більше і не завжди вони адекватно реагують на людей. Так і сталося декілька днів тому — у парку на хлопця напали бродячі собаки. Про цей випадок написала Катерина Демчик в одній із козятинський груп у Фейсбук.

«Мешканці міста, будьте обережні, в парку бігають собаки, які нападають на людей. Учора одна з них прокусила брату ногу. Окремо хочу відзначити «турботу» нашої голови міста, яка вважає, що для безпеки громадян достатньо стерилізувати і начепити кліпсу на вухо. В парку бігає багато дітей, які також можуть постраждати! Можливо я б не писала цей пост, якби це був перший випадок. Щоб уникнути сварок в коментарях, напишу одразу, що він їх не зачіпав, просто проходив повз!» — йшлося в дописі.

До посту дівчина прикріпила дві світлини. На фото — прокушена нога із глибокими слідами від собачих зубів.

Відео дня

Це вже не перший випадок за цей рік. У березні аналогічна ситуація сталася із козятинчанкою, яка поверталася ввечері додому. Жінка проходила через двір одного з багатоквартирних житлових будинків. Чотирилапі, які там сиділи, напали на козятинчанку і вкусили її за гомілку. Два величезні садна залишилися на нозі після цієї неприємної зустрічі. Жінка ледве змогла втекти від псів.

Після того випадку ми зверталися до ветеринара Олександра Болгарського, аби він порадив, як діяти, аби уберегти себе від нападу чотирилапого. Адже нерідко ми, самі того не усвідомлюючи, провокуємо тварину власними діями. До прикладу, інстинктивно починаємо тікати, чого в жодному разі робити неможна.

— У жодному разі не потрібно бігти. Зупинитися, підняти руки і все — собака теж зупиниться. Або просто ігнорувати, не дивитися в бік собаки. Вона гавкне два-три рази і відійде, їй буде не цікаво. А коли вже людина починає відмахуватися, чи, не доведи Господи, ногою махати чи щось жбурляти, то собака стає ще агресивнішою. А вони — тварини, які живуть у зграї. Можуть підключитися ще одна, дві чи три. Дуже часто люди самі провокують тварин — кидають якісь камінці, палки. Це я, принаймні, бачив не раз, — сказав нам тоді Олександр Болгарський.

Найчастіше мішенню для безпритульних чотирилапих стають велосипедисти. Ветеринар дав пораду і для них. Якщо ви проїжджаєте повз тварин, лікар радить зупинитися і не їхати. А ще в жодному разі не підвищувати голос, не кричати. Треба заговорити до тварини спокійним голосом.

Із власного досвіду можу сказати, що це працює. Днями на мене теж ледь не напав безпритульний собака в дворі одного з будинків. Коли я підійшла ближче до під’їзду, пес, який до цього спокійнісінько собі ходив, став агресивним, підбіг до мене і почав голосно гавкати. Він просто захищав свою територію від чужинців. Аби не провокувати чотирилапого ще більше, адже він вже готовий був мене вкусити, я просто пішла геть, спокійним кроком. І при цьому спокійним голосом говорила до собаки. Коли я відійшла за межі подвір’я будинку, пес заспокоївся і пішов спати.

 

Читайте також:

Чи роблять щось, щоб собак на вулицях Козятина стало менше?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач53

    Проблема для Козятина "хронічна", але це не означає що її не потрібно вирішувати. Сьогодні безпритульні собаки та коти скрізь: на вулицях, біля магазинів, біля під'їздів багато квартирних будинків,на дитячих майданчиках. Невже нам необхідно чекати якогось лиха.  Якщо вже нічого не можемо зробити з притулками  то необхідно  почати присипання . Як би ми не жаліли. Але цією проблемою в першу чергу  має займатися міська рада.

    Мария Бида reply Читач53

    коти не кусають людей!
  • Лясковець Юрій

    Ще лікар забув додати , не ходити , не їхати і взагалі бажано переїхати  в інше місце , щоб своїми діями не турбувати собак. Звісно жарт . Але я вважаю необхідно так само тихенько , щоб ніхто не знав і не піднімав " хвилі" почати присипання . Як би ми не жаліли , без цього ніяк.
  • Саша Каминский

    У нас по Сєдова ціла псарня не можливо пройти попідкидали собак вони виросли привели7 штук ще одна 4 і що людям з цим добром робити , гавкіт і скуління цілу ніч ,з цим треба щось робити.
  • Olexandr Zahoruiko

    У цьому випадку винні конкретні особи. Компанія дівчат -підлітків чомусь вирішила, що ці собаки їх власність. Гуляють із ними по місту. Але чомусь не поспішають забрати їх до себе додому, годувати, піклуватись, купляти повідки з ошийниками, прибирати за ними, доглядати. А тварини просто захищають свою "зграю" не розуміючи, що дівчатам на все байдуже. .На собак , на покусаних ними людей , на майбутні події

    Читач25 reply Olexandr Zahoruiko

    Хіба не міська рада має займатись проблемою безпритульних тварин? З яких пір неповнолітні дівчата-підлітки повинні створювати притулки у себе вдома щоб задовільнити наших невдоволених співмістян?)

    Читач25 reply Olexandr Zahoruiko

    Хіба не міська рада має займатись проблемою безпритульних тварин? З яких пір неповнолітні дівчата-підлітки повинні створювати притулки у себе вдома щоб задовільнити наших невдоволених співмістян?)

keyboard_arrow_up