У парку розтрощили опору на ігровому комплексі

У парку розтрощили опору на ігровому комплексі
  • Гірку на новому дитячому майданчику у міському сквері загородили стрічкою.
  • Користувася нею стало небезпечно.
  • Очевидно, «постарався» хтось із місцевих — опори на гірці виламані

Днями в одній із місцевих груп у Фейсбук Юлія Могир залишила допис такого змісту:

«Доброго дня, «RIA-Козятин», дуже хочеться, щоб ви висвітлили питання благоустрою дитячих майданчиків. За стільки років, що встановили будиночок, його ні разу не пофарбовано і реального ремонту не було (прибити одну дошку, з-під якої падають діти — це навіть смішно назвати ремонтом). Теперішній стан непридатний для ігор. Тетяна Єрмолаєва, ремонт тут не вартує космічних грошей, чому його не виконати? Чому вам місто настільки нецікаве, що у нас все «не на часі»? Скільки має випасти дітей?»

У дописі Юлія позначила наше видання та сторінку міського голови. Йдеться про ігровий комплекс, що стоїть у міському сквері. Це саме те місце, де зазвичай граються наймолодші козятинчани, адже, по-перше, гірки там невисокі і вони якнайкраще підходять малечі, по-друге, майданчик обладнаний штучним покриттям, тож з’їжджаючи, діти не шубовсаються просто у болото.

Відео дня

Цей ігровий комплекс встановили відносно нещодавно — років зо п’ять тому. Але, вочевидь, ним активно користуються не лише маленькі діти — він увесь розписаний різними написами. Певно, вечорами туди зазирає молодь.

Те, що ігровий комплекс вже давно треба пофарбувати — не найбільша біда. Бо тепер користуватися ним стало взагалі небезпечно — там пошкодили опори. Тож дитина, яка буде переходити з гірки на гірку, може запросто випасти, бо триматися руками немає за що.

На світлинах, які Юлія прикріпила до свого допису, залишки однієї з опор валяються просто під ногами.

«Дивлячись саме на цю ситуацію, то дійсно хочеться кричати. Я, маючи маленьку дитину, навіть не маю куди її завести на прогулянку, особливо парк, це дійсно жах, а не гойдалки. Шкода, що наше місто не має затишку», — написала Інна Свінціцька у коментарях.

«А хто розтрощив будиночок? Дітки від 13 років, бо їм нічим зайнятися. На зауваження відповідають, що вони також діти. Гра така. Вибивати ногами стінки будиночку! Ремонт однозначно потрібний!!! Тільки як надовго його вистачить!» — прокоментувала Яніна Анікальчук.

Ми збиралися запитати стосовно цього ігрового комплексу очільницю громади, але ситуацію із дитячим майданчиком міський голова прокоментувала сама на своїй сторінці у Фейсбук.

«Поставлю це питання на контроль в управлінні ЖКГ. Маєм дуже прикру ситуацію по стану споруди, майданчики всі передані на баланс «Чистого міста», багато з них встановили і не закріпили для обслуговування, впевнена була, що процес налагоджений і контролюється. Ніхто не відміняв людський фактор, там щоденно працює двірник, вона мала донести це до керівництва. Безпека дітей на першому місті. Найближчим часом працівники приведуть у відповідність майно, відремонтують, замінять і встановлять неіснуючі деталі. Фарбувати будуть при сприятливих погодніх умов», — написала Тетяна Єрмолаєва на офіційній сторінці у фейсбук.

У суботу, 4 січня ми навідалися на дитячий майданчик у сквері. Відбиті шматки опори, які лежали на штучному покритті, прибрали. Сам ігровий комплекс обгородили червоно-білою стрічкою. Втім судячи з того, що з одного боку вона була розірвана, гіркою досі продовжують користуватися. Сподіваємося, ігровий комплекс відремонтують якомога швидше.

 

Читайте також:

Прибрати прибрали, але…

«Ці стовбури посохнуть і парку не буде»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Bew Qurnix

    встановити камери нє?
  • Моя Европа

    Єрмолаєву спіймали за корупцію чи це все байки?

keyboard_arrow_up