У Самгородку говорили про стратегією розвитку майбутньої ОТГ

У Самгородку говорили про стратегією розвитку майбутньої ОТГ
  • У селі Самгородок  Козятинського району відбулося публічне обговорення 10-річного плану розвитку громади – «Стратегії 2030».  Люди  ділилися своїми думками щодо правильного використання наявних ресурсів території, говорили про  її  сильні  та слабкі сторонни, визначили  конкурентні переваги своєї громади та  бачення того, якою вона має стати в майбутньому.
  • Про це повідомляють Козятинські вісті

Ініціаторами заходу в Самгородку стали сільський голова Збаража  Людмила Лавренюк  та директор Самгородоцької спецшколи-інтернату Павло Паламарчук

Збаразька сільський голова Людмила Лавренюк нагадала, що до  складу Самгородоцької ОТГ має увійти 21 населений пункт –  Вівсяники, Муховата, Збараж, Лозівка, Красне, Коритувата, Воскодавинці, Вікторівка, Сошанськ, Зозулинці, Дубові Махаринці, Блажіївка, Журбинці, Широка Гребля, Михайлин, Йосипівка, Миколаївка, Малинівка, Лопатин, Великий Степ та Самгородок.

Павло Паламарчук зазначив,  що є низка переваг, які варто розвивати в громаді: цукровий завод, санаторій «Пролісок», обласна спецшкола-інтернат для дітей з вадами зору. Є багато родючих земель, водойм, потужний агробізнес, історичні пам’ятки.

Відео дня

Щодо проблем, які потребують вирішення, люди називають  погані  дороги, а відтак, і неякісне транспортне сполучення, відсутність очисних споруд, проблеми зі сміттям, необхідність будівництва нових водогонів,  низький рівень освіти та багато іншого. Все це тягне за собою відтік молоді, демографічну кризу  та занепад сільських громад.

Перспективами для розвитку Самгородоцької громади люди вбачають розвиток садівництва та бджільництва.

Читайте також:

У Козятині обговорювали «Стратегію 2030»
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up