У Супрун відповіли, що чекати українцям від медреформи 2020 року

У Супрун відповіли, що чекати українцям від медреформи 2020 року

Медреформа у 2020 році піде далі

За законом "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", з 1 січня 2020 всі медустанови України повинні перейти на нову систему. Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк розповів, як після цього зміниться життя українців. 

"Взагалі модель буде така. Є сімейний лікар. Від нього буде направлення. З ним пацієнт йде до лікарні чи поліклініки. На вході буде знак, є договір з Національною службою охорони здоров'я. Якщо є, ми побачимо перелік послуг, які зможемо отримати у цій лікарні за рахунок НСЗУ. Якщо будемо йти до лікаря через направлення, послуга буде безкоштовною. Якщо хочемо направити себе самі - будемо платити лікарні або поліклініці самостійно. Не все буде безкоштовним. Окремі медичні і немедичні послуги будуть платними", - розповів Ковтонюк.

За словами чиновника, в програму медгарантій увійдуть всі послуги, від яких залежить життя пацієнта, а платними буде, наприклад, планова стоматологія або курси масажів. Найбільше фінансуватися з держбюджету будуть онкологія, гінекологія і серцево-судинні хвороби.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up