У Вінниці безкоштовно обстежуватимуть мамологи. Коли?

У Вінниці безкоштовно обстежуватимуть мамологи. Коли?

У п’ятницю, 18 жовтня, у Подільському регіональному центрі онкології мамологи безкоштовно оглядатимуть жінок. Цього дня одночасно працюватимуть три мамологічні кабінети. Обстеження зможуть пройти всі бажаючі з 8:30 до 16:00 у порядку “живої” черги, повідомляють на сторінці Центру онкології.

Завідувач мамологічного відділення Подільського регіонального центру онкології Олексій Біктіміров у коментарі “UA: Вінниця” розповів, що загалом у Вінницькій області нині 43,5 тисячі онкохворих, з них понад 6 тисяч мають рак молочної залози. За словами Олексія Біктімірова, за останні шість років кількість пацієнток з раком молочної залози зросла на 9%.

Лише протягом 2019 року у мамологічному відділенні зробили понад 900 операцій на молочних залозах, з них 172 – реконструктивні з використанням спеціальних імплантів, що дає змогу відновити форму грудей.

Передумовами до розвитку захворювання можуть бути: вік (понад 40 років), спадковість, прийом гормонозамісних препаратів, пізнє народження першої дитини (після 35 років), відсутність грудного вигодовування, порушення функції гінекологічної сфери, щитоподібної залози тощо.

Відео дня

Водночас, виявлення захворювання на ранніх стадіях допоможе одужати, але для цього варто регулярно проходити обстеження, адже чим раніше виявлена пухлина, тим ефективнішим буде лікування.

Опитування

Як часто звертаєтесь за оглядом до мамолога?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up