Учні училища змагалися в Таллінні

Учні училища змагалися в Таллінні

До Європи. Команда Козятинського училища взяла участь у VI міжнародному конкурсі комп’ютерних технологій ICSC. За перемогу боролися 8 команд з Латвії, Литви, Естонії, Польщі, України та Грузії  

Представляти нашу країну пощастило учням Козятинського МВПУЗТ, які перемогли на конкурсі професійної майстерності з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», що проходив на базі училища. Семеро юнаків поїхали до Талліннської політехнічної школи, що в Естонії, змагатися за першість.

 

— Ми беремо участь у цьому конкурсі вже вшосте, — каже Андрій Стецюк, директор МВПУЗТ. — Його проводять відповідно до Познанської угоди, яка була створена між залізничними навчальними закладами Європи.

Відео дня

Конкурс проходив у два етапи. Під час першого учасники пройшли онлайн тестування та організували роботу віртуального сервера та робочих станцій. Під час другого команди змагалися у грі «Counter-Strike: Global Offensive», яка, до речі, є кіберспортивною дисципліною.

Козятинчанин Богдан Докшин брав участь у першому етапі. Окрім програмування, хлопець захоплюється футболом. Раніше грав за клуб «Максіс». Вирішив стати спеціалістом з інформаційних технологій, бо вважає, що це — його покликання. У майбутньому планує займатися програмуванням або дизайном.

— Спочатку ми розв’язували тести, які складалися з 60 питань англійською мовою, — ділиться враженнями Богдан. — Потім треба було виконати практичне завдання. З тестами, думаю, ми впоралися, а от з практичним завданням було важкувато. Коли його нам дали, ми гадки не мали, як його виконувати, бо раніше ми такого не робили. Але враження від поїздки залишились позитивні. На конкурсі завів нових друзів. А Таллінн — гарне, чисте і комфортне місто. Навіть якщо порівнювати з Києвом, то наша столиця велика і там багато людей. А в Таллінні все чистенько, акуратно, невеликі будиночки.

Інший представник нашої команди, Михайло Карпенко, змагався у комп’ютерній грі «Counter-Strike: Global Offensive». У вільний час хлопець полюбляє грати в класичні ігри, на кшталт «Doom» чи «Duna», збирати й розбирати комп’ютери, прописувати консольні команди. Коли йому було сім років, йому привезли його перший в житті комп’ютер. Михайлові одразу стало цікаво, з чого він складається, як на ньому працювати і який у нього принцип роботи. Це і спонукало хлопця стати програмістом.

— Набиралося по дві команди, які грали одна з одною, — розповідає Михайло Карпенко. — Турнір тривав 15–20 хвилин. У кожному — 9 раундів. Ми зіграли в один раунд і вилетіли. Не могли протистояти Латвії. Вони відіграли за тактикою. У нашій команді не було людей, які давно грають. Але було дуже цікаво змагатися з тими, у кого більший досвід.

Учні Козятинського МВПУЗТ на конкурсі посіли четверте місце. На онлайн-конференції після змагань директори навчальних закладів-партнерів запропонували провести VII Міжнародний конкурс ICSC-2020 в Україні. Директор закладу Андрій Стецюк підтвердив, що наступного року в квітні чи травні наше училище прийматиме гостей з-за кордону.

Олена Удвуд

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up