Укрзалізниця змінила логотип

Укрзалізниця змінила логотип

«Оновлений логотип зберіг генетичний код та дає сигнал клієнтам і партнерам, що Укрзалізниця змінюється», – Євген Кравцов

Так було...

Оновлений логотип Укрзалізниці 27 вересня презентували ЗМІ та громадськості керівник ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, голова наглядової ради товариства Шевкі Аджунер та директор креативної агенції Galagan Наталія Закашанська. У заході взяв участь заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Відео дня

Оновлений логотип, за словами Євгена Кравцова, є символом змін Укрзалізниці.  Його вже можна побачити на новому рухомому складі: вагонах та локомотивах. Утвердження підприємства у статусі публічного акціонерного товариства, сучасне позиціонування на ринку відповідно до вимог часу, стало об’єктивною необхідністю зміни візуального образу компанії. Відтепер ним є стилізовані літери «У» та «З», виконані унікальним шрифтом, і локомотив, що рухається вперед.

«Ми не змінюємо логотип, а оновлюємо його, щоб залишити генетичний код та дати сигнал клієнтам і партнерам, що Укрзалізниця змінюється. Ми не витратили на його розробку жодної гривні з бюджету компанії. Логотип символізує рух Укрзалізниці вперед, є символом того, що Укрзалізниця є локомотивом держави. Маю завдання, як керівник компанії, спільно з наглядовою радою зробити компанію сучасною. Ми активно будуємо нові вантажні та пасажирські вагони, виводимо на маршрути нові локомотиви. Тепер всі охочі зможуть відстежити за новим логотипом, наприклад, скільки додалося саме нового рухомого складу. Запровадження нового логотипу є своєрідною точкою відліку, яка дає можливість побачити реальність змін у компанії», – зазначив Євген Кравцов.

 За словами голови наглядової ради Шевкі Аджунера, ці зміни демонструють рух Укрзалізниці в напрямку модернізації та її орієнтованість на клієнта. «Хочемо донести, що Укрзалізниця сучасна, сильна та клієнтоорієнтована. Дякую партнерам, які допомогли створити її оновлений логотип», - наголосив Шевкі Аджунер.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що  міністерство підтримує курс розвитку Укрзалізниці. «Для громадян вона має асоціюватися з оновленням. Відреставровані вокзали, нові локомотиви та вагони будуть містити новий логотип, і це свідчитиме про конкретні справи нової команди Укрзалізниці. Це правильний крок з боку керівництва компанії», – зазначив він.

За словами директора креативної агенції Galagan Наталії Закашанської, оновлений логотип базується на принципах мінімалізму. Лаконічність дозволить бути більш впізнаваним, зручнішим у відтворенні, ефективнішим для подальшої комунікації. Унікальну айдентику також підкреслить фірмовий колорит, за основу якого було взято синій колір (колір індиго).

Логотип Укрзалізниці змінюється вперше за останні двадцять років. Він буде єдиним для всієї компанії, її регіональних філій та філій. Такий підхід має консолідувати всі підрозділи товариства, багато з яких раніше мали свій окремий знак.

 Довідка:

ПАТ «Укрзалізниця» – головний перевізник країни. Наразі компанія забезпечує 82% вантажних і майже 50% пасажирських перевезень, які здійснюються всіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up